Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Vognmandsorganisation vil have politikerne til at stoppe støtten til post-koncern

Torsdag 2. juli 2020 kl: 11:00
Share  


Af: Redaktionen

Onsdag kunne Ekstra Bladet fortælle, at partierne bag den eksisterende aftale om brevbefordringen i Danmark er på vej med yderligere 112 millioner kroner, så PostNord kan fortsætte med at uddele breve resten af året. Meldingen om flere penge til PostNord har udløst en skarp reaktion fra vognmandsorganisationen DTL, som kræver, at subsidiering af PostNord må stoppe

- Det er en dårlig nyhed for transportministeren, at hans mail til forligspartierne ved en fejl blev sendt til andre end de involverede partier. Men det er en endnu dårligere nyhed for transportbranchen, at der er endnu en hjælpepakke på vej til PostNord, siger DTL's administrerende direktør Erik Østergaard og fortsætter:


- Det kan undre, at selv partier, der altid taler om økonomisk ansvarlighed, bliver ved med at smide redningskrans efter redningskrans efter PostNord.


Erik Østergaard beretter, at han dagligt på sin vej i Danmark ser PostNord-lastbiler med udenlandske plader. 


- Udenlandske chauffører kører på udenlandske plader i Danmark, og undergraver det danske transportmarked. Der er kun én grund til at køre på udenlandske plader med udenlandske chauffører - og dét er, at man kan gøre det billigere end det danske marked. At danske vognmænd mister opgaver - og så samtidig over skattebilletten skal betale for at holde PostNord i live, er en direkte hån mod erhvervet, siger Erik Østergaard og tilføjer:


- Man må forstå på transportministeren, at han synes 112 millioner kroner er en fin pris for at få tid til at lave en aftale der gælder befordringspligten. Men man må så formode, at denne pakke bliver den sidste. Så jeg har tænkt mig at spørge ministeren, om han vil garantere, at der findes en løsning på befordringspligten og PostNord, som indebærer at det er slut med skævvridning af konkurrencen og slut med hjælpepakker. Den garanti må vi forlange.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastbiltrafikken mellem Øst- og Vestdanmark har nogenlunde holdt niveauet
- Vestjysk vognmand tipper bagud med tre-akslet kærre
- Transportvirksomhed samler sine aktivteter i Ikast
- Svensk chauffør får stor bøde for persontransport og godstransport uden tilladelse
- Vognmand i Vivild valgte Volvo FH16
- Lastbilleverancerne faldt i juli
- Juli blev en positiv måned for varebilforhandlerne
- Tyve skærer færre kighuller i lastbiler
- Polsk politi anholder syv personer i sag om illegal cigaretproduktion og smugling
- - Det er et falsum
- Post-koncern kører pakker ud med elektriske lastbiler
- Erhvervsstyrelsens øger kontrolindsatsen overfor ulovlige ordinære udbytteudlodninger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst