Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Flere tog har fejl på renoverede køre-bremsekontroller

Tirsdag 30. juni 2020 kl: 11:57
Share  


Af: Redaktionen

Togoperatøren DSB har konstateret en potentiel teknisk fejl på en række renoverede køre-bremsekontroller til selskabets IC4-togsæt. Leverandøren af de renoverede køre-bremsekontroller har ikke fikseret tandhjulene i kontrollerne korrekt, og tandhjulene kan skride ud af position. Sker det, kan togsæt med de renoverede køre-bremsekontroller udelukkende nødbremse/farebremse

På den baggrund har DSB taget 35 IC4-togsæt midlertidigt ud af drift, ind til fejlene på de renoverede køre-bremsekontrollerne er rettet.


- Det er utilfredsstillende, at vores leverandør ikke har kunnet levere med den forventede kvalitet. Vi er i tæt dialog om at få udbedret fejlen på de renoverede køre-bremsekontroller, siger Per Schrøder, der er driftsdirektør i DSB.


Der har været indrapporteret to tilfælde af fejl på de renoverede køre-bremsekontroller i IC4-togsæt. På baggrund af værkstedernes arbejde med de to togsæt og efter dialog med underleverandøren besluttede DSB præventivt at tage alle 35 IC4-togsæt med renoverede køre-bremsekontroller midlertidigt ud af drift.


DSB arbejder videre på to fronter for at få genindsat de 35 IC4-togsæt trinvist. DSB har et antal virksomme køre-bremsekontroller på lager, der hurtigst muligt vil blive indsat i stedet for de renoverede kontroller. Sideløbende arbejder DSB på højtryk med leverandøren på at få løst problemstillingen i de renoverede køre-bremsekontroller.


- Det er vigtigt for mig at understrege, at alle togsæt hele tiden har kunnet bringes til standsning - også med den konstaterede fejl. Men vi kan i sagens natur ikke acceptere, at der potentielt er en systematisk fejl i togenes bremsesystemer, siger Per Schrøder.


Med 35 IC4-togsæt midlertidigt ude af drift, vil der komme tilpasninger i køreplanen. Med overgangen til sommerkøreplan mandag 29. juni forventes det primært at påvirke kunderne på enkelte regionaltogsstrækninger. I takt med, at DSB trinvist sætter de berørte IC4-togsæt tilbage i drift, vil køreplanen normaliseres.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Toldstyrelsen har fået ny handelsdirektør
- Transportkoncerner samarbejder om godstransport mellem Sverige og Benelux
- Bil-delene kommer kørende med elektriske tog
- Vestsvensk havn med stor containeromsætning får ny omlastningsterminal
- Ny bro-direktør kommer fra trafikselskab i Skåne
- Overkørselsanlægget har virket
- Modtageværksted til nye el-tog flyttes fra Jylland til Sjælland
- Flere tog har fejl på renoverede køre-bremsekontroller
- Danmarks første "digitale" lokomotiv skal køre til Hirtshals
- Skatteforvaltningen indgår kontrakt om nyt system til import og toldangivelser
- Danmark fik en klima-aftale inden sommerferien
- Stigende efterspørgsel sætter gang i jernbaneterminal

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst