Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
STATISTIK:

Hver sjette over 60 år var ny i jobbet sidste år

Onsdag 24. juni 2020 kl: 12:02
Af: Redaktionen

Hver sjette over 60 år var ny i jobbet sidste år

Yngre medarbejdere skifter oftere job end ældre, men der er også mange over 60 år, som prøver kræfter med nye jobudfordringer. Det viser DA’s JobskifteStatistik. Ifølge statistikken fik hver sjette over 60 år nyt job i 2019. Statistikken viser også, at hver fjerde over 60 år sidste år stoppede på job. Samlet viser statistikken, der omfatter virksomheder på DA-området, at 30,3 procent startede i nyt job og 30,0 procent sagde farvel til en stilling i 2019

I 2019 lå omsætningen ganske tæt på tallene for året før. Tilgangen var næsten lige så stor som afgangen, hvor 30,3 procent af stillingerne på DA-området blev besat af en ny medarbejder i 2019. I 30,0 procent af stillingerne har en medarbejder forladt jobbet. Tilgangen er hermed faldet lidt i forhold til 2018, hvor den var på 31,9 procent. Afgangen er øget lidt i forhold til året før, hvor den var 29,4 procent.


Det lille fald i tilgangen og den svagt stigende afgang tegner samlet set et billede af en stort set uændret hastighed i jobskifterne på DA-området i forhold til 2018. Tilgang er næsten lige med afgang, og det viser, at jobskifte nu i endnu mindre grad drives af oprettelse af nye job.


Unge skifter oftere job end ældre
Hos de unge mellem 18 og 29 år var der flere, der startede end stoppede i deres job i 2019. De havde en tilgang på 47,6 procent og en afgang på 43,8 procent. Blandt de over 60 årige er tilgangen lavere end afgangen. Her var 16,5 procent startet i et nyt job mens 23,5 procent var stoppet.


Størst jobskifte i servicebranchen
Langt størstedelen af unge mellem 18 og 29 år på DA-området arbejder i serviceprægede erhverv. I denne gruppe skifter hver anden medarbejder job årligt. Inden for bygge og anlæg skifter de yngre også hyppigt. Her er det 4 ud af 10, der skifter. Inden for fremstilling er omsætningen blandt unge lavere. Her startede 4 ud af 10 i nyt job i 2019, og hver tredje stoppede.


Arbejdere skifter oftere job end funktionærer
For alle aldersgrupper gælder det, at arbejdere skifter hyppigere job end funktionærer. Særlig er omsætningen høj blandt de yngre arbejdere, hvor hver anden mellem 18 og 29 år skiftede job i 2019. Også blandt de ældste funktionærer er tilgangen forholdvis høj. Her startede mere end hver tiende funktionær i nyt job i 2019.  




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst