Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Vest- og Sydsjælland mangler lagerlokaler

Torsdag 12. marts 2020 kl: 09:08
Share  


Af: Redaktionen

Store dele af Region Sjælland har ifølge erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk et rekordlavt udbud af ledige lager- og produktionslokaler. Forklaringen på den øgede efterspørgsel og mangel på lokaler er ifølge to lokale erhvervsmæglere, at virksomhederne har masser af ordrer samtidig med, at der næsten ikke blevet bygget nyt

Gennem hele 2019 faldt andelen af udbudte lager-, logistik- og produktionslokaler i Syd- og Vestsjælland og lå ifølge en opgørelse fra Ejendomstorvet.dk, der landets største portal for erhvervslokaler, på 1,5 procent ved årsskiftet


- Halvanden procent er det næstlaveste udbud i de områder, hvor vi følger udviklingen i lager- og produktionslokaler - kun Nordjylland ligger en anelse lavere med 1,4 procent. Udbuddet er samtidig noget lavere end landsgennemsnittet på 1,9 procent, og så tangerer det den hidtidige rekord fra årsskiftet 2016/17. Ellers skal vi helt tilbage til tiden før finanskrisen for at finde færre udbudte kvadratmeter i Vest- og Sydsjælland, siger analytiker Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk. 


Portalen er ejet af landets ejendomsmæglere ligesom ”søsterportalen” Boligsiden.dk. På landsplan er knap 1.500 lagerhaller, logistikejendomme og produktionshaller udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk lige nu. Heraf ligger 130 i Vest- og Sydsjælland - flest i Slagelse med 24 lokaler. Derefter følger Næstved med 18, Odsherred med 16 og Holbæk med 12. I Ringsted er der en håndfuld lokaler at vælge imellem. 


- Det er et kæmpe problem, at vi næsten ikke har noget på hylderne. I Ringsted er det værst, men det er også svært i for eksempel Holbæk og Slagelse. De lokale virksomheder buldrer derudad, og samtidig flytter nogle virksomheder ud fra Storkøbenhavn og hertil. Men virksomhederne er usikre på fremtiden, så der bliver kun i meget begrænset omfang bygget nyt - stik modsat før finanskrisen. Bilforhandlerne er måske de mest usikre. De aner jo ikke, om de skal sælge elbiler, hybridbiler eller noget helt tredje om fem år, siger Henrik Nikolajsen, der er partner i Nordicals Sjælland. 


Kæden har afdelinger i Næstved og Slagelse samt Roskilde og Køge. Det samme har EDC Erhverv Poul Erik Bech, der kommer med en lignende melding.


- Branchemæssigt er efterspørgslen bredt funderet, men nethandlen har skabt særlig stor interesse for logistikejendomme tæt på motorvejene. Hovedparten af de ledige lokaler er ældre ejendomme, og heldigvis ser vi, at udlejerne er villige til at investere i at forbedre ejendommene, når en lejer rykker ud, siger John Borrisholt, der er partner og regionsdirektør i EDC Erhverv Poul Erik Bech. 


I Østsjælland - med Køge, Greve og Roskilde som de største erhvervskommuner - ligger udbuddet af lager- og produktionslokaler på over tre procent og dermed højere end i Vest- og Sydsjælland. Det skyldes ifølge de to mæglere, at der på i Østsjælland, som ligger tættere på hovedstaden, i højere grad er blevet bygget nyt og ikke altid med lejere på forhånd.


Samlet har Region Sjælland 13,6 millioner kvadratmeter lager- og produktionsarealer ud af hele landets 103,6 millioner kvadratmeter. Vest- og Sydsjælland har med 10 millioner kvadratmeter næsten tre gange så store arealer som Østsjælland med knap 3,6 millioner kvadratmeter. 


Om Ejendomstorvet.dk:
  • Ejendomstorvet.dk har Danmarks største udvalg af ledige lejemål samt ejendomme til salg med adresse, foto og tekst om aktuelt næsten 9.700 lokaler og ejendomme i alle kategorier. Dataene kommer fra knap 300 medlemmer/annoncører, herunder næsten alle erhvervsmæglere samt en række pensionskasser, ejendomsselskaber og ejendomsadministratorer. Ejendomstorvet.dk har mere end 130.000 besøgende hver måned, og i 2018 formidlede portalen solgte ejendomme og indgående lejeaftaler for en værdi af knap 11 milliarder kroner og udvidede desuden antallet af udbydere og annoncører kraftigt. 


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ørsted-entreprenør kører ud med ny tip-kærre
- Chauffør tabte metalstænger på motorvej E20 ved Blommenslyst
- Brancher, der transporterer gods på vejene, har mange arbejdsulykker
- Transportvirksomheder får vejledning i tre månder
- Beslutning om vejledende kontrol af nye regler burde være meldt ud tidligere
- Regeringen ophæver corona-restriktioner for dansk erhvervsliv
- Tøjkoncern øger antallet af transporter kørt med CO2-reducerende brændstof
- Vejdirektoratet giver spøgelsesbilister kamp til stregen
- Trafikbetjeningen til og fra Bornholm skal analyseres
- Transportministeren vil have debateret 11 kg-reglen ved høring
- Næste etape af EU’s vejpakke træder i kraft
- Per Christensen har trukket sig som formand for 3F

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst