Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
REGERING OG ERHVERVSLIV:

Danmark søger om at blive vært for Euroskills i 2024

Torsdag 23. januar 2020 kl: 09:31
Share  


Af: Redaktionen

Som et ambitiøst led i strategien for at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse søger Danmark om værtsskab for Euroskills 2024. Står det til S-Regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Arbejdsgiverforening, Herning Kommune, Region Midtjylland, og SkillsDenmark, skal de europæiske mesterskaber for erhvervsuddannelser i 2024 afholdes på dansk jord i MCH Messecenter Herning

De europæiske mesterskaber vil samle op mod 700 unge håndværkstalenter fra mindst 30 nationer til konkurrence i 35-40 forskellige fag. Over de tre konkurrencedage forventes 80.000-100.000 tilskuere at møde op.


- Det er mit håb, at Euroskills i Danmark kan være med til at give unge lyst til at tage en erhvervsuddannelse - på samme måde som EM i fodbold giver børn og unge lyst til at trække i fodboldtøjet, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.


Lizette Risgaard, der er formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) fremhæver, at Euroskills vil være med til at vise de unge, at en erhvervsuddannelser vil give et spændende job med mange muligheder bagefter. 


- Samtidig kan vi vise verden, at når arbejdsmarkedets parter inddrages aktivt i uddannelserne kan man sikre, at de hele tiden er up-to-date og fører til et job, siger hun.


Hos Dansk Arbejdsgiverforening peger administrerende direktør Jacob Holbraad på, at et Euroskills på dansk jord vil give landets unge talenter en enestående mulighed for at vise ikke bare Danmark, men hele Europa, hvad de kan. 


- Og så vil det sende et klart signal til vores unge om, at vi har brug for dygtige, faglærte talenter. Det er dem, der skal producere, servicere og bygge fremtidens Danmark, understreger Jacob Holbraad.


Hernings borgmester Lars Krarup (V) håber på, at valget falder på Danmark og Herning. 


- Vi håber meget, at vi får lov til at huse Euroskills, som ligger i naturlig forlængelse af vores mangeårige erfaringer som vært for store events. Da vi var værter for DM i Skills steg tilmeldingen til erhvervsuddannelserne i området betydeligt, og Euroskills kan forhåbentlig give samme effekt, siger Lars Krarup.


Også i Region Midtjylland vil man arbejde for at få mesterskaberne til Herning.


- I Midtjylland arbejder vi på tværs af region, kommuner, uddannelsesinstitutioner og virksomheder med at sikre uddannelsestilbud, der matcher de behov, virksomhederne har. Det handler ikke mindst om at åbne de unges øjne for mulighederne med en teknisk uddannelse. Det vil have stor betydning for det arbejde at få Euroskills til regionen, siger regionsrådsformand, Anders Kühnau (S).


Og hos organisationen SkillsDenmark peger man på, at håbet om et Euroskills på dansk grund allerede har virket som en vitaminindsprøjtning baglandet.


- Til det kommende Euroskills 2020 i Graz kan vi stille med det største EM-landshold nogensinde, siger Jesper Juul Sørensen, formand for SkillsDenmark.


Han bliver suppleret af SkillsDenmarks næstformand, Søren Heisel, der fremhæver, at ikke bare regeringens, men hele det politiske niveaus opbakning er en afgørende forudsætning. 


- Der skal satses her, og det tør vore politikere lægge ryg til, for en øget tilgang til EUD er vigtig for hele samfundet, siger han.


Satsningen skal ses som led i brandingen af erhvervsuddannelserne og være med til at sætte fokus på det høje faglige niveau i de danske erhvervsuddannelser. Derudover skal værtsskabet bidrage til en samlet fortælling om erhvervsuddannelserne som faglige spydspidser med udgangspunkt i blandt andet den grønne omstilling, digitalisering og stærke produktions- og servicefag i Danmark.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- EU afsætter 150 millioner euro til transport af vigtige medicinske artikler
- Randersvirksomhed sætter nye slidbaner på for Michelin
- Lastbilleverandør tilbyder finansieringsløsninger til elektriske lastbiler
- Ny færgerute giver kortere vej til Sassnitz i Tyskland
- Transportkoncern justerer sine priser
- S-Regeringen holder fast i tidsbegrænset parkering på motorvejsrastepladser
- Vognmandsorganisation er tilfreds med ministers afvisning af EU-Kommissionen
- - Der er akut behov for flere rastepladser
- Tysk lastbilproducent præsenterer teknologisk strategi for elektrificering
- Europæiske brintalliance får Danmark som medlem
- Personbilist kom for tæt på
- Virksomheder i Danmark CO2-kompenseret deres fossile brændstof

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst