Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Banedanmark trykker på on-knappen til elektrificering mellem Roskilde og Holbæk

Onsdag 22. januar 2020 kl: 12:11
Share  


Af: Redaktionen

Banedanmark går i gang med at elektrificere jernbanen mellem Roskilde og Holbæk. Senere følger et nyt signalsystem. Elektrificeringen og det nye signalsystem vil give et betragteligt løft til strækningen mellem Roskilde og Holbæk og senere hele vejen til Kalundborg. Strækningen bliver en del af Danmarks nye elektriske jernbanenet

- Elektrificeringen giver en lang række fordele for både passagererne og for dem, der bor og færdes ved jernbanen. Elektrificeringen er til gavn for miljøet, fordi el-tog udleder langt mindre CO2 end dieseldrevne tog, de støjer mindre og giver et bedre miljø ved stationerne og langs banen, siger Jette Aagaard, der er projektdirektør for Elektrificeringsprogrammet i Banedanmark.


Hun peger på, at el-togene derudover giver mulighed for at køre med højere gennemsnitshastighed, hvilket giver bedre mulighed for at holde køreplanen. 


- Når det nye signalsystem kommer, vil det også give flere tog til til tiden, fordi vi får udryddet en stor del af de signalfejl, de gamle systemer giver i dag, siger hun.


Begynder med bevoksning og broer
Første etape af arbejdet er at gøre strækningen klar til elektrificeringen.


- Vi begynder at gøre banen klar til elektrificeringen fra årsskiftet. Det gør vi for at sikre, at der er plads til det nye kørestrømsanlæg både langs banen og under broerne, siger Jette Aagaard.


Konkret betyder det, at Banedanmark i januar begynder at fælde bevoksning, der står for tæt på jernbanen. Det er primært træer og buske på Banedanmarks egne arealer. I marts går Banedanmark så i gang med arbejdet på de første broer og i sporet, hvor der behov for at ombygge eller nedlægge fire broer - primært gangbroer - og for at sænke sporet under fem broer.


Efterfølgende går Banedanmark i gang med at forgrave hullerne til fundamenterne til de nye kørestrømsmaster. Det foregår med en kæmpe skinnekørende støvsuger, der forsigtigt fjerner jorden, så vigtige kabler langs jernbanen ikke ødelægges. I slutningen af året begynder Banedanmark at sætte selve kørestrømsmasterne op mellem Roskilde og Holbæk. I 2021 hænges køreledningerne til det nye anlæg op.


Arbejderne med de fem sporsænkninger i foråret er så omfattende, at de påvirker togtrafikken på strækningen. Der vil således være totalspærret mellem Roskilde og Holbæk i 15 dage omkring påske, hvor der i stedet indsættes togbusser.
Banedanmark forventer at være færdig med elektrificeringen mellem Roskilde og Holbæk i efteråret 2021.

 
Forventet tidsplan for elektrificering og nye signaler:
  • 2020-2021 - Rydning af bevoksning langs strækningen
  • 2020 - Sporsænkninger
  • 2020 - 2021 - Sporsænkninger og arbejder på broer
  • 2020 -2021 - Banedanmark bygger det nye kørestrømsanlæg
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny færgerute giver kortere vej til Sassnitz i Tyskland
- Ny forsøgsordning skal fremme grønne hurtigbusser i hovedstaden
- Europæiske brintalliance får Danmark som medlem
- Brint-elektrisk tog kører i regelmæssig passagerdrift i Østrig
- Lokal togoperatør skal have ny driftsdirektør
- Genstartshold kommer med anbefalingerne til at genstarte dansk eksport
- Nørresundby får nyt tankanlæg målrettet tungere køretøjer
- Brint er interessant for lastbiler - batterier er interessant for busser
- Bilejere skal teste bio-metanol
- Vores nye lastbilgeneration vil være elektrisk i 2024
- Udvalg for arbejdsmiljø repeterer gode corona-vaner
- Ny aftale om arbejdsfordeling er trådt i kraft

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst