Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Bilforhandlere har betalt for lidt i registreringsafgift

Torsdag 2. januar 2020 kl: 23:37
Share  


Af: Redaktionen

En række bilforhandlere har betalt mindre i registreringsafgift, end de har oplyst til bilkøberne. Staten har derfor et krav hos bilforhandlerne, der kan se frem til en efteropkrævning. Motorstyrelsen har samtidig intensiveret kontrollen på området

En række bilforhandlere har betalt for lidt i registreringsafgift til staten. Den afgift, de har oplyst til kunderne, har været højere end den, som de reelt har betalt til staten. Derfor vil flere forhandlerne få en efteropkrævning, ligesom der ses på mulige sanktioner alt efter, hvor grov forseelsen er. 


Motorstyrelsen er blevet opmærksomme på problemstillingen ved, at en række bilkøbere opdagede, at der var forskel på afgiftsbeløbet i Motorregisteret (DMR) og afgiftsbeløbet på deres faktura. På baggrund af flere henvendelser fra borgere og virksomheder er Motorstyrelsen i gang med at kontrollere sager om indbetaling af registreringsafgift.


- Vi kan konstatere, at en række bilforhandlere har betalt for lidt i registreringsafgift. Derfor vil disse forhandlerne blive mødt med et betalingskrav. Samtidig er vi ved at se nærmere på sagens omfang. Viser det sig, at der er tale om systematisk snyd, vil vi naturligvis slå hårdt ned overfor det, siger Motorstyrelsens direktør Jens Otto Størup. 


Han forklarer, at Motorstyrelsen har intensiveret kontrollen på området for at sikre, at bil-forhandlerne betaler de korrekte afgifter. Hvis Motorstyrelsen konstaterer omfattende snyd hos forhandlere, kan konsekvenserne for eksempel være fratagelse af retten til selv at oplyse bilens værdi i DMR, eller at sagen oversendes til strafferetlig vurdering.


- Afgiftsbeløbet i Motorregistret og på fakturaen skal naturligvis stemme overens. Gør beløbene ikke det, bør man som bilejer kontakte Motorstyrelsen. Så vil vi se nærmere på, om vi kan rette krav mod bilforhandlerne på statens vegne, siger Jens Otto Størup. 


Han opfordrer samtidig bilejere til at kontakte bilforhandleren, hvis der er uoverensstemmelse mellem afgiftsbeløbene.


Om Motorstyrelsen:
Motorstyrelsen blev etableret 1. juli 2018, da Skat blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Det er Motorstyrelsens opgave at sikre, at alle motorkøretøjer er registreret korrekt, og at værdifastsættelse og afgiftsberegning sker på et ensartet og gennemskueligt grundlag. Motorstyrelsen har hovedkontor i Aalborg og beskæftiger omkring 350 medarbejdere.


Interesserede kan læse mere her:


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- EU afsætter 150 millioner euro til transport af vigtige medicinske artikler
- Norsk flyselskab vil reducere sin CO2-udledning med 45 procent inden 2030
- Genstartshold kommer med anbefalingerne til at genstarte dansk eksport
- Tysk transport- og logistik-koncern får ny mand i Danmark
- Flyselskaber får frist til at refundere billetter til aflyste
- Norsk flyselskab fløj med 94 procent lavere kapacitet
- Kina lukker produktionen ned i årest gyldne uge
- Lufthavn ved Limfjorden konstaterer øget efterspørgsel på flyrejser
- Konstruktive forhandlinger giver færre opsigelser i østdansk lufthavn
- Lufthavn fyrer færre end først forventet
- Skandinavisk flyselskab har fået skåret indtægterne ned med 81 procent
- Nye droneregler er på vej

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst