Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
VOGNMANDSORGANISATION:

- Der er vigtige tiltag i ny finanslov

Tirsdag 3. december 2019 kl: 20:15
Af: Redaktionen

Hos vognmandsorganisationen DTL tager man godt imod den nye finanslov, som S-Regeringen sammen med Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet blev enige om mandag aften. Særligt kravet om danske lønvilkår for udenlandske chauffører, der kører cabotage og kombitrafik i Danmark, falder i god jord hos vognmandsorganisationen

- Jeg synes, at der er gode elementer i finanslovsaftalen. At sikre dansk løn til de udenlandske chauffører betyder, at en ladeport, der alt for længe har stået på vid gab, bliver lukket for de speditører og vognmænd, der hidtil har spekuleret i at underbyde det danske marked. Dét ser vi som en stor sejr, for det har DTL længe efterlyst. Og jeg noterer mig, at aftalepartierne har afsat penge til myndighedskontrollen, så det virker lovende, siger Erik Østergaard, der er administrerende direktør i DTL.


Erik Østergaard peger på, at Finansloven for 2020 blandt andet indeholder krav om dansk løn til udenlandske chauffører, der udfører cabotagekørsel og kombitrafik på dansk grund. Forslaget bakkes op af en pulje på 10 millioner kroner årligt til et kontrol- og håndhævelsesregime, der skal sikre overholdelsen. Også skærpet kontrol med overholdelse af køre- og hviletidsreglerne, samt udvidelse af brugen af automatisk nummerpladegenkendelse, er en del af finanslovsaftalen.


- Det er godt nyt for bekæmpelsen af alle de ”kreative” speditører og vognmænd, der forsøger at omgå enhver regel for at opnå en konkurrencefordel på bekostning af de danske vognmænd. Derfor er jeg meget tilfreds med finanslovsaftalen, siger Erik Østergaard og fortsætter:


- Det er godt, at politiet, Arbejdstilsynet, og Skattestyrelsens arbejde med at slå ned på lønfusk blandt udenlandske ansatte får et tiltrængt løft. Kurt Beier-sagen har sat tydelige spor i finanslovsaftalen - og med god grund.


Af aftaleteksten fremgår det også, at bøderne bliver fordoblet for virksomheder, der "groft uagtsomt ansætter udenlandsk arbejdskraft uden ret til at arbejde".


- Det manglede bare, men godt at der omsider kommer højere bødestraf for virksomheder, der bevidst har ansat illegal arbejdskraft, og hvor det vurderes, at firmaet har tilstræbt en økonomisk fordel ved at bruge ulovlige ansatte. Problemet findes i flere brancher, men på godstransportens område er det et stort problem, siger Erik Østergaard.


Også investeringerne i kollektiv trafik falder i god smag hos DTL.


- Man kan ikke få det hele, og der er stadig brug for investeringer i infrastrukturen. Men en velfungerende kollektiv trafik er forudsætningen for at få flere personbiler væk fra vejene, og dermed afgørende for at mindske både CO2-udslippet og trængslen, påpeger Erik Østergaard.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst