Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Internationalt mobilitetsselskab vil være klimaneutral

Mandag 9. september 2019 kl: 12:33
Af: Redaktionen

Selskabet bag FlixBus, FlixMobility, har sat sig som må at være 100 procent CO2-neutral senest i 2030. Virksomheden har annonceret en klimahandlingsplan og præsenteret et samarbejde om nye langdistance-brintbusser. Selskabet kører i øjeblikket pilotforsøg med elbusser på vejene

FlixMobility, der er moderselskab for de globale mobilitetsudbydere FlixBus og FlixTrain - i Danmark kører FlixBus til 48 byer i hele landet - har annonceret en klimahandlingsplan, der sigter mod 100 procent CO2-neutralitet i 2030. Til den tid agter FlixMobility at foretage alle bus- og togture, samt alle forretningsrelaterede processer, CO2-neutrale. På baggrund af klimaforandringerne ønsker FlixMobility at gøre endnu mere for bæredygtighed med støtte fra regeringer, virksomheder og samfundet som helhed.


Klimahandlingsplan 2030:
  • Sikre den mest brændstofeffektive, rene og højteknologiske flåde
  • Investeringer i klimaneutrale teknologier som elektriske busser, brændselscelle-teknologi (brint) og busser, der kører på biogas
  • Udarbejdelse af en fair kompensationsmodel for de resterende CO2-emissioner
  • Bæredygtig virksomhedsledelse, grøn rejsepolitik & kompensation for alle forretningsrelaterede rejser

- Når de globale temperaturer stiger, og antallet af rejser med bil og fly stiger, står hele mobilitetsindustrien over for en enorm udfordring, siger André Schwämmlein - en af de tre stiftere af FlixMobility. De to andre er Daniel Krauss og Jochen Engert.


- Vi anerkender vores ansvar og vil være en del af den bæredygtige rejseløsning. Vi vil hjælpe med at forme fremtiden for mobilitet og blive verdens grønneste mobilitetsudbyder. I 2030 vil rejser med FlixBus eller FlixTrain være enten CO2-neutrale fra start eller blive kompenseret ved hjælp af CO2-modregning. Vi opfordrer beslutningstagere til at støtte os i denne vigtige mission og skabe de nødvendige betingelser for at give innovative virksomheder mulighed for at investere i bæredygtighed, siger André Schwämmlein. 


Store investeringer i grønne teknologier
Sidste år lancerede FlixBus verdens første langdistance-elbusser, der i øjeblikket kører på vejene i Tyskland og Frankrig. Ligesom alle FlixTrains drives disse højteknologiske busser med 100 procent grøn elektricitet leveret af Greenpeace Energy.


Det næste fyrtårnsprojekt er en busflåde drevet af brændselsceller.
Hvor elektriske busser i øjeblikket kun er egnede til relativt korte afstande, matcher busser med brændselscelle-teknologi med fjernbuskørsel. Brændselscelledrevne køretøjer er i stand til at køre mindst 500 kilometer før tankning. Tankning i sig selv bør kun tage maksimalt 20 minutter, da brint i stedet for diesel fyldes på.


- Vi spørger konstant os selv, hvordan vi kan gøre langdistancerejser endnu mere bæredygtige, siger Daniel Krauss. 


- Efter succesfuld lancering af tre fuldelektriske busser, ønsker vi nu at udvikle de første brændselscelle-drevne langdistancebusser for at sætte endnu en milepæl i mobilitetsudviklingen. Derudover arbejder vi på at tilføje busser, der drives af biogas, siger han.


Grøn indvendig og udvendig
For Jochen Engert har grøn adfærd på arbejdspladsen - og under forretningsrejser - altid været en no-brainer. Videokonferencer og rejser med bus eller andre former for kollektiv transport foretrækkes frem for mere forurenende rejsemidler.  


- Derudover har vi besluttet at kompensere for alle vores forretningsrejserelaterede emissioner, siger Jochen Engert. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst