Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
UNDERSØGELSE:

Hver sjette passager nøler med at vende tilbage til tog og bus

Torsdag 4. juni 2020 kl: 04:00
Share  


Af: Redaktionen

Passagererne i den kollektive trafik har gennem de seneste måneder valgt andre transportformer for at mindske risikoen for spredning af coronavirus. I takt med, at der bliver skuet op for aktiviteterne igen, vil behovet for at rejse med bus og tog stige. En undersøgelse fra Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk viser, at knap 20 procent af passagerne vil være tilbageholdende med at rejse med bus og tog i samme omfang som for corona-tiden

I forbindelse med, at myndighederne skruede op for indsatsen mod spredning af corona-virus, blev befolkningen bedt om at undgå den kollektive transport og bruge andre transportmidler for at mindske smittetrykket. 


Det udløste et drastisk fald i passagertallet, og ikke mindst et stort tomrum i trafikselskabernes pengekasser. I takt med at samfundet åbner op, er passagererne begyndt at vende tilbage. Men en del nøler. Ifølge en undersøgelse lavet af Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk, regner godt 80 procent af passagererne med at vende tilbage til bus og tog i samme omfang som før corona-pandemien, mens knap 20 procent nøler. Undersøgelsen er baseret på svar fra 2.939 passagerer, hvoraf Passagerpulsen betegner en del som “hyppige togpassagerer”.


Blandt årsagerne til, at bus og tog bliver valgt fra, er, bekymringen for at blive smittet, valg af andre transportmidler og et andet transportbehov, fordi de enten arbejder hjemme eller har mistet deres job.


Information, nudging og rengøring er en del af løsningen
I undersøgelsen er de passagerer, der har svaret, at de ikke vil bruge kollektiv transport i samme omfang, også blevet spurgt om, hvad der skal til for, at de vil overveje at vende tilbage alligevel.


Til det svarer de fleste, at der skal være nok togvogne og busser, så der er god mulighed for at holde afstand til medpassagerer samt udviklingen af en vaccine mod corona-virus eller, at der opstår flokimmunitet i befolkningen i Danmark.


Passagererne i undersøgelsen efterlyser derudover, at der er afgange nok, at der bliver lavet tiltag, der sikrer at folk holder afstand og fordeler sig og at rengøring har høj prioritet. Og så peger en del passagerer også på, at der skal ske generelle forbedringer af den kollektive transport, som for eksempel lavere priser, færre forsinkelser og bedre forbindelser, før de vil vende tilbage.


Som alternativ til bus og tog, svarer 59 procent, at de vil tage cyklen, og 52 procent, at de vil tage bilen i stedet for kollektiv transport.


Tal fra undersøgelsen om forventet brug af kollektiv transport efter åbningen af samfundet:
  • 8 ud af 10 lønmodtagere regner med at bruge den kollektive transport lige så meget eller mere end før nedlukningen, når der opstår en mere normal situation igen efter corona-tiden. Blandt studerende og pensionister er der lidt flere
  • 1 ud af 6 lønmodtagere forventer at bruge den kollektive transport mindre end før nedlukningen eller slet ikke. Der er flere pensionister, der regner med at bruge kollektiv transport igen, mens de studerende er på niveau med lønmodtagerne
  • 4 ud af 10 af de lønmodtagere, der forventer at rejse mindre med kollektiv transport, angiver som årsag, at de regner med at få deres transportbehov dækket på anden vis. Af disse regner 59 procent med at tage cyklen i stedet for kollektiv transport. 52 procent angiver bil (kører selv)
  • Knap 4 ud af 10 angiver smitterisikoen som årsag til, at de forventer at benytte kollektiv transport mindre, og 3 ud af 10 svarer, at de ikke forventer at have samme transportbehov som før nedlukningen, fordi de for eksempel arbejder mere hjemmefra eller har mistet deres job


Interesserede kan hente undersøgelsen fra Passagerpulsen her:
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Niels Christian Just blev buschauffør som 59-årig - det er hans ryg glad for
- Københavns metro får nye tog - og større kapacitet
- Finsk dækproducent opnår ISO-certificering i Nordamerika
- Dansk rederikoncern lukker rejsebureau i Litauen
- Nye køreplaner betyder farvel til tomme busser hos Sydtrafik
- Derfor sidder manden bag rattet
- 13 svenske busser skal levere knap 33.000 køreplantimer årligt i Nordjylland
- Tredje større busmærke fra Kina introduceres i Danmark
- 87,8 procent færre valgte at flyve
- Hanstholm bevarer sin lokale taxidrift
- Gående og cyklende kan komme gratis ud at sejle på 53 færgeruter
- Farlige studentervogne fik kørselsforbud

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst