Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
DIREKTØR I VOGNMANDSORGANISATION:

- Vi har opnået kæmpe sejre

Søndag 17. maj 2020 kl: 13:02
Share  


Af: Redaktionen

Den snarlige realisering af EU’s vejpakker, og dansk politisk aftale om den danske godskørselslov og aflønning på danske vilkår af udenlandske chauffører. Det var to punkter på dagsordenen, som administrerende direktør for vognmandsorganisationen DTL, Erik Østergaard, da der blev afholdt generealforsamling virtuelt med fysisk udgangspunkt på DTL’s kontor på Grønningen i København

- Vi har arbejdet benhårdt for de sejre, trykket på alle de knapper, vi kunne, forsynet positivt stemte politikere med input og argumenter - og lagt arm og presset de mere modvillige. Vi har holdt gryden i kog i medierne og lagt alt det tænkelige pres, vi kunne. Det er DTL, der har sikret, at den sag ikke gik i glemmebogen, sagde Erik Østergaard, som påpegede, at organisationen i kampen har været oppe imod en østeuropæisk lobby med alliancer i Padborg, på Christiansborg og i Bruxelles.


Klimadebatten kommer tilbage
DTL nåede også i 2019/20 - inden coronakrisen - at være deltager i S-Regeringens klimapartnerskab for transport, hvor DTL’s formand har præsideret som næstformand.


- En række DTL-medarbejdere har siddet helt centralt i arbejdet med at identificere, hvor transportsektoren bedst kan bidrage til at blive mere klimavenlig. DTL hentes igen og igen ind dér, hvor beslutningsgrundlaget etableres, og vores stemme vejer tungt i mødet med politikerne, fremhævede Erik Østergaard, og fortsatte:


- Jeg er helt klar over, at Covid-19 i en periode vil sætte klimadagsordenen tilbage. Men det er kun for en tid. Der er slet ingen tvivl om, at det er en massiv og langvarig udfordring for vores planet - og dermed også for vognmændene, både privat og erhvervsmæssigt. Og vi kommer til at være helt fremme i interesserevaretagelsen for jer, når dagsordenen igen levner plads til andet end corona-virus.


Skrækscenarier om fejl på køretøjer
En sag, der kom til at fylde meget i 2019, var regeringens stramning af sanktionerne for sikkerhedskritiske fejl på køretøjer. 


- Jeg ved, at mange af jer har været fly-forbandet over udsigterne til bøder, der kunne stige eksponentielt ved gentagelsestilfælde. Men gennem intensiv dialog med ministeren, Færdselsstyrelsen og Politiet fik vi nogle præciseringer og garantier på plads. Træerne vokser ikke ind i himlen, men de skrækscenarier, som nogle turnerede rundt med, holdt ikke stik, sagde Erik Østergaard med tak til transportministeren og Færdselsstyrelsen for en pragmatisk tilgang til sagen.


Erik Østergaard fremhævede også, at der stadig er de politiske indgreb for at stramme kravene yderligere for lastbiler i miljøzonerne. I tæt samarbejde med en række DTL-medlemmer, en rundspørge til alle medlemmer, og både et pres i medier og i kulissen, er der lykkedes at få en mere fair og meningsfuld løsning på plads.


- DTL's indsats i forbindelse med miljøzonerne har været massiv, og løsningen var ikke kommet uden DTLs medvirken, sagde Erik Østergaard, som også påpegede, at kampen endnu ikke er forbi, da der stadig er politiske tanker om at fremskynde partikelfilterkrav på ældre lastbiler.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportøkonomisk forening har fået ny formand
- Polske mænd havde stjålne cykler med i lastbilen
- Arbejdsgiverorganisation genvælger bestyrelse
- Politiet udskrev knap 1.500 bøder til cyklister og knallertkørere
- Motorfærge har fået rotorsejl
- Antallet af døde i trafikken er uændret
- Anden bølge kan som økonomisk krise ramme os hårdere
- Energi-projekt får moralsk støtte af transportorganisationer
- Fossile brændstoffer skal støtte brint-tanken med 25 øre pr liter
- Projekt i København skal producere bæredygtige brændstoffer til transportområdet
- Uafklaret skilsmisse udløser bekymring på transportområdet
- Dansk eksport og arbejdspladser skal have støtte til at holde kursen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst