Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

EU etablerer en humanitær luftbro

Mandag 11. maj 2020 kl: 12:24
Share  


Af: Redaktionen

EU-Kommissionen har som led i bekæmpelsen af corona-virus etableret en humanitær EU-luftbro til transport af humanitære hjælpearbejdere og nødforsyninger til nogle af de mest kritiske områder i verden

EU’s kommissær med ansvar for krisestyring, Janez Lenarčič, rejste med det første fly til Bangui i Den Centralafrikanske Republik og mødte H.E. Faustin-Archange Touadéra, Den Centralafrikanske Republiks præsident, og nogle humanitære organisationer.


- Hvis vi i dag lader et område i verden være ubeskyttet, vil vi alle være ubeskyttede i morgen. Som led i vores globale indsats vil EU åbne en særlig humanitær luftbro for at få hjælp ud til de områder, der mangler forsyninger på grund af de globale forsendelsesproblemer. Dette kan være en livline for nogle af de mest sårbare befolkningsgrupper i verden, sagde Janez Lenarčič i forbindelse med sin afrejse.


Den første EU-flyvning, der gennemførtes i samarbejde med Frankrig, afgik fra Lyon og medtog ca. 60 humanitære hjælpearbejdere fra forskellige NGO'er og 13 ton humanitært fragtgods. Det første fly suppleres med endnu to humanitære fragtfly for at transportere yderligere 27 ton humanitære forsyninger i alt. På hjemrejsen vil flyene også bringe EU-borgere og andre passagerer hjem fra Den Centralafrikanske Republik som led i en hjemsendelsesindsats.


Der er planlagt flere humanitære EU-flyvninger i de kommende uger, hvor man primært vil fokusere på de afrikanske lande, hvor corona-pandemien potentielt kan forværre mange af de allerede tilstedeværende humanitære kriser.


Sådan fungerer den humanitære luftbro:
  • I en fælles indsats mellem EU-Kommissionen og medlemsstaterne finansierer EU-Kommissionen lufttransporten af medlemsstaternes flyvninger til og fra de foreslåede destinationer, som, hvis det er muligt, kombineres med igangværende hjemsendelsesflyvninger og også omfatter de skiftende humanitære hjælpearbejdere
  • Nødhjælpsarbejdere fra nationale administrationer, NGO'er eller FN-agenturer kan få fordel af luftbroen
  • EU-Kommissionen finansierer 100 procent af transportomkostningerne, mens EU-partnerne er ansvarlige for indkøb af det humanitære udstyr


EU's globale indsats for bekæmpelsen af corona-virus følger en Team Europe-strategi. Den trækker på bidrag fra alle EU's institutioner og kombinerer de ressourcer, der mobiliseres af EU's medlemsstater og finansielle institutioner med henblik på at håndtere de humanitære og sundhedsmæssige konsekvenser og andre følger af coronavirus-pandemien.


Som led i sin solidaritet med mennesker i nød i Den Centralafrikanske Republik støtter EU også 15 nye projekter i 2020 med en samlet finansiering på 15,2 millioner euro. Denne finansiering går til at yde livsvigtig bistand til de mest sårbare mennesker. Siden 2014 har Den Centralafrikanske Republik modtaget over 770 millioner euro i humanitær bistand fra EU og dets medlemsstater.


Ud over den humanitære bistand har EU mobiliseret over 30 millioner euro til indsatsen mod coronavirus via sine forskellige instrumenter, herunder Bêkou-trustfonden. Denne finansiering vil bidrage til at dække de umiddelbare behov i Den Centralafrikanske Republik i sundheds-, vand- og sanitetssektorerne og til at støtte statsbudgettet med en hurtig budgetstøttebetaling.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- 87,8 procent færre valgte at flyve
- Lufthavn forventer et sommerfald på mellem 85 og 95 procent
- Politisk flertal har aftalt en genstart af luftfarten
- Østjylland og Sydnorge får syv-dages sommerrute
- Gratis vejrdata skal blæse samfundet mod mere bæredigtighed
- Flere byer får flyforbindelser tilbage
- Skatteforvaltningen indgår kontrakt om nyt system til import og toldangivelser
- Flypassagerer kan klage over aflyste rejser indenfor EU
- Danmark fik en klima-aftale inden sommerferien
- Enhedslisten stiller modkrav for at støtte genstart af luftfarten
- Kommende tysk EU-formandskab har åbnet sin web-side
- Lavprisflyselskab genåbner 76 ruter og sætter yderligere 12 fly i drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst