Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Aftaler mellem bilforhandlere og ophuggere skal registreres digitalt

Mandag 6. januar 2020 kl: 03:00
Af: Redaktionen

Fra årsskiftet skal bilforhandlere og værksteder, der tager mod biler til skrotning, registrere aftaler digitalt med godkendte autoophuggere for at kunne tage imod skrotbiler. Men få dage inde i 2020 kan Miljøstyrelsen konstatere, at blot fem bilforhandlere har registreret en aftale

Overgangen til digitale skrotningsattester fra 1. januar 2020 betyder også, at aftaler mellem autoophuggere og forhandlere eller værksteder, der tager mod biler til skrotning, skal registreres i det nye digitale system - DUS (Digitalisering af Udbetaling og Skrotningsattest). Hvis aftalerne ikke bliver registreret, kan forhandlere og værksteder ikke starte en skrotningssag.


- Det er kun godkendte autoophuggere, der kan registrere forhandlere og værksteder i systemet. Derfor opfordrer vi bilforhandlere og værksteder til at få aftalerne registreret i samarbejde med den autoophugger, de samarbejder med, så de ikke risikerer at brænde inde med skrotbiler her i det nye år, siger Anne Elizabeth Kamstrup, der er kontorchef i Miljøstyrelsen.


Hos Miljøstyrelsen peger man på, at det er enkelt at oprette og registrere en aftale i det digitale system, som siden årsskiftet skal ske i det digitale system via virk.dk.

 
- Det er heldigvis ligetil at registrere aftalen i det nye digitale system. Alt du skal gøre som autoophugger er at gå ind i det digitale system, vælge "ny forhandler", indtaste forhandlerens navn eller CVR-nummer samt telefon og e-mail på forhandleren eller værkstedet og klikke godkend, forklarer Anne Elizabeth Kamstrup.
 

Når aftalen er oprettet, vil forhandleren eller værkstedet modtage en anmodning, som skal bekræftes med en medarbejdersignatur på virk.dk. Når aftalen er bekræftet, vil forhandleren eller værkstedet fremgå i systemet som "Forhandlere".
 

Måske-salg eller skrotningssag
Som noget nyt har Miljøstyrelsen indført en forsøgsordning - en såkaldt "måske salgs-ordning” - som åbner for, at forhandlere kan forsøge at sælge bilen videre, hvis forhandleren vurderer, at bilen er på grænsen til at være en skrotbil.

 
- Med ordningen kan forhandleren oprette sagen på to måder, når de tager imod en bil. Enten som en skrotningssag, hvis bilen skal direkte til skrotning, eller som en "måske salg-sag”, hvorefter forhandleren kan forsøge at sælge bilen inden for en frist på seks måneder, siger Anne Elizabeth Kamstrup.
 

Lykkes det ikke forhandleren at sælge bilen inden for tidsfristen, skal den registreres som skrottet, hvis skrotningsgodtgørelsen skal udbetales. Ved en måske-salgs-sag giver bilejeren forhandleren lov til at sælge bilen videre og fraskriver sig dermed skrotningspræmien. I begge tilfælde skal den senest registrerede ejer af bilen bekræfte med NemID.
 

Interesserede kan læse mere om den digitale skrotningsproces her:







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst