Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
TRANSPORTMINISTEREN EFTER FORHANDLINGER I EU:

Der er opnået enighed om spilleregler for vejtransporterhvervet

Torsdag 12. december 2019 kl: 11:09
Share  


Af: Jesper Christensen

EU’s lovgivende institutioner blevet natten til torsdag enige om en aftale om EU-Kommissionens udspil til en vejpakke, der skal fastsætte de fremtidige rammevilkår for hele Europas vejtransporterhverv. Transportminister Benny Engelbrecht (S) er tilfreds med, at chaufførernes arbejdsvilkår bliver forbedret med aftalen - og at konkurrencen i Europa kommer til at foregå på mere retfærdige og rimelige vilkår

Med enigheden om vejpakken bliver der ifølge det danske transportministerium blandt andet strammet op på reglerne for postkasseselskaber, og der indføres et værn mod udenlandske lastbilers systematiske cabotage-kørsel, som tilmed kommer til at gælde for kombineret transport. Det bliver et krav, at udenlandske chauffører og lastbiler regelmæssigt vender hjem for at dæmme op for problemet med nomade-chauffører. Derudover bliver der fastsat særlige regler om kontrol og udstationering af chauffører - regler, der er særligt tilpasset vejtransportens mobile karakter.


- Jeg er meget glad for, at der nu endeligt er landet en aftale om vejpakken. Den har et stærkt fokus på de sociale bestemmelser, der forbedrer chaufførernes arbejdsvilkår, og sikrer, at konkurrencen i Europa foregår på en retfærdig og fair måde, som myndighederne kan kontrollere, siger transportminister Benny Engelbrecht.


EU-Kommissionen fremlagde første del af vejpakken i maj 2017, og det har siden krævet hårde forhandlinger at nå i mål. Danmark har i forhandlingerne været en del af en Vejtransportalliance bestående af EU-landene Belgien, Danmark, Frankrig, Grækenland, Italien, Luxembourg, Sverige, Tyskland og Østrig samt Holland, der deltager som observatør. Derudover er EØS-landene Norge og Schweiz medlemmer af alliancen.


Transportministeren fremhæver, at det gode resultat i aftalen skal ses i lyset af det tætte samarbejde, der har været mellem de ligesindede lande i alliancen.


Aftalen skal nu tilbage og formelt godkendes i EU-institutionerne, før den er endeligt vedtaget. Det forventes at ske i den nærmeste fremtid.


- Jeg er meget stolt af resultatet og kan med ro i stemmen sige, at Danmark har spillet en afgørende rolle i at påvirke forhandlingerne i en retning, så resultatet understøtter regeringens kamp mod social dumping. Jeg var blandt andet i Bruxelles så sent som i tirsdags for at lægge pres på, siger Benny Engelbrecht og fortsætter:


- Nu skal jeg have studeret de enkelte elementer i aftalen nærmere, men det er min forventning, at aftalen bliver formelt godkendt. Jeg glæder mig derfor over udsigterne til, at der kommer ro omkring rammevilkårene for branchen. Det er længe ventet og meget positivt, at det er lykkes at blive enige om et nyt sæt af fælleseuropæiske spilleregler.


 
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastbil ramte fredag en rørledning til cement
- Container-vognmand har fået ny fire-akslet med 460 hk
- Fyns Politi fandt bødepennen frem og noterede 58 sager
- Skånsk havn nåede nye ro/ro-højder
- Containerservice tager fat med to nye kroghejs
- Rederi suspenderer ro/ro-forbindelse
- Minister lægger op til Euro-norm frem for dato-norm
- Ny fransk tre-akslet trækker skal trække ny fire-akslet tankvogn
- Vognmandsforening kommenterer aftale mod social dumping
- Ny brancheforening på shipping-området har fået sin formand
- Vejdirektoratet har spredt mindre salt
- Vognmand medbringer truck til og fra Jelling

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst