Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Region sætter penge på sporet

Torsdag 14. november 2019 kl: 09:45
Af: Redaktionen

Otte af ni partier i regionsrådet i Hovedstaden er blevet enige om at investere 500 millioner kroner frem mod 2026 i at forny og modernisere lokalbanerne i Nordsjælland. Pengene prioriteres i budgettet for 2020 sammen med eksempelvis investeringer i genanvendelse af byggematerialer og uddannelseskompetencer hos unge

Baggrunden for at investere 500 millioner i fornyelse af spor og modernisering af lokalbanerne i Nordsjælland er, at de udgør en vigtig kollektiv trafikåre, som hver dag transporterer mange mennesker til arbejde eller i skole. Banerne står i disse år over for særlige udfordringer på grund af slid, og de trænger til at blive fornyet. 


- Hovedstadsregionen skal være en ansvarsfuld, grøn og innovativ metropol med høj vækst og livskvalitet i en verden i hastig forandring. Det skal være nemt at komme rundt i regionen med grønne og moderne kollektive transportmuligheder. Derfor er jeg rigtigt glad for, at vi tager et fælles ansvar for at modernisere lokalbanerne. Skinner, broer og signalanlæg skal renoveres, overkørsler skal sikres, og der skal nye tog til Nærumbanen. Det arbejde kan vi nu sætte i gang, siger Sophie Hæstorp Andersen (S), der er formand for regionsrådet i Region Hovedstaden.


Formand for regionens trafikudvalg Jens Mandrup (SF) deler Sophie Hæstorp Andersens glæder over enigheden og peger desuden på, at der også bliver sat kraftigt ind på at styrke en sammenhængende og kollektiv trafik - eksempelvis med penge til analyser og anlæg, der skal give gode betingelser for at kombinere cykel med tog og bus.  Informationen ved de regionale bussers stoppesteder vil også blive styrket ved at investere i countdown-moduler, der fortæller, hvornår den næste bus kommer.


- Med penge til busfremkommelighed, bedre trafikinformation og forbedret sammenhæng mellem de forskellige transportformer har vi også på busområdet besluttet tiltag, der vil række langt ind i fremtiden og give borgerne en god og sammenhængende kollektiv trafik, siger Jens Mandrup.


Genanvendelse af byggemateriale
I budgettet for 2020 har politikerne også afsat 1,4 millioner kroner til at øge den cirkulære økonomi indenfor arbejdet med råstoffer og byggematerialer.


- Vi arbejder målrettet for at skabe en grøn region. Som bygherre af store byggerier og indkøber af kæmpe mængder af byggematerialer kan vi bidrage til et mere ansvarligt forbrug og produktion ved at begrænse vores ressourceforbrug og sikre højere grad af genanvendelse. Det er en lille investering, som kan sætte et markant grønt aftryk, siger formand for miljø- og klimaudvalget i Region Hovedstaden, Kim Rockhill (S).


Flere unge skal have de rigtige uddannelseskompetencer
Politikerne har en ambition om at give regionens unge de bedste uddannelser og kompetencer til at skabe sig et godt liv. Både for de unges skyld og for at sikre, at regionens virksomheder har den rette arbejdskraft. Formand for regionens forsknings-, innovations- og uddannelsesudvalg, Lars Gaardhøj (S), er derfor tilfreds med, at et bredt flertal er enige om at afsætte 4 millioner kroner årligt de næste 4 år til at understøtte, at flere unge i grundskolen vælger en uddannelse indenfor teknologi, industri og naturvidenskab - de såkaldte STEM-uddannelser.


Alle partier undtagen Dansk Folkeparti står bag budgettet for 2020 for Region Hovedstaden. Budgetaftalen indeholder både budgettet for sundhedsområdet og for det regionale udviklingsområde.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst