Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
REDERIKONCERN EFTER TREDIE KVARTAL:

Forventningerne er blevet bekræftet

Tirsdag 12. november 2019 kl: 09:26
Share  


Af: Redaktionen

Den danske rederikoncern, DFDS, der blandt andet driver færgeruter mellem Storbritannien og nærliggende lande i Europa, men også færgeruter fra Sydeuropæiske lande og Tyrkiet, har offentliggjort en kvartalsrapport med et resultat på samme niveu, som sidste år

- DFDS’ færgeruter er en del af Europas infrastruktur og leverer en vigtig service for handel og rejser. Vi påvirkes af markedsudviklingen i de regioner, vi betjener, men vores forretningsmodel har god modstandskraft og indtjeningen er fortsat robust, selv i den nuværende periode med modvind for handelen, siger DFDS’s administrerende direktør Torben Carlsen i en kommentar til rapporten for årets trejdekvartal.


I tredie kvartal steg DFDS’ omsætning med 2 procent til 4,5 milliarder kroner, mens EBITDA før særlige poster endte på 1.195 millioner kroner på niveau med 2018. I perioden første til tredie kvartal steg omsætningen 7 procent til 12,6 milliarder kroner og EBITDA før særlige poster steg 4 procent til 2,9 milliarder kroner.


Opbremsningen i handelen mellem Storbritannien og det kontinentale Europa fortsatte i tredie kvartal, hvilket sænkede fragtmængderne på færgerne over Nordsøen og antallet af passagerer på færgerne over Den Engelske Kanal. DFDS øgede sin markedsandel for fragt over Den Engelske Kanal i kvartalet. Omsætningsvæksten i Middelhavet fortsatte, men indtjeningen blev modvirket af øgede omkostninger som følge af driftsmæssige udfordringer. En forenklet struktur for ruter og havneterminaler blev indført i Middelhavet i begyndelsen af fjerde kvartal.


Logistikdivisionen i DFDS øgede EBITDA med 15 procent i tredie kvartal som følge af fremgang for kontraktlogistik i forretningsområdet UK & Ireland og for andre aktiviteter på tværs af divisionen. Fremgangen blev opnået på trods af opbremsningen i Storbritannien.


På grund af den igangværende opbremsning i Europa er den forventede omsætningsvækst hos DFDS nu omkring 6 procent, hvor den tidligere var på mellem  6 og 8 procent. DFDS konstaterer, at risikoen for en ’no-deal’ Brexit i år er reduceret og forventningsintervallet for EBITDA før særlige poster er indsnævret til mellem 3,55-3,75 milliarder kroner, hvor det tidligere lå mellem 3,5-3,8 milliarder kroner.*Sammenligningstal for 2018 er omregnet til IFRS 16 på pro forma og urevideret basis. ** Sidste tolv måneder.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportskoler inddrages i nyt projekt
- Ny bro-direktør kommer fra trafikselskab i Skåne
- Lastbilleverandør leverer chaufføruddannelser fra grunden
- Brand- og redningsfolk kan køre uden risiko for automatiske og uretmæssige fartbøder
- Arbejdsmiljø og social dumping er i fokus med nye anbefalinger til store infrastruktur- og byggeprojekter
- Finsk dækproducent opnår ISO-certificering i Nordamerika
- Multiplads på Djursland-havn har plads til mange ting
- Transportorganisation engagerer sig i digitaliseringen af dansk vejgodstransport
- Fire-akslet forvogn er bygget op med hejs og kran
- Stor detailhandelskæde har valgt postkoncern som TPL-operatør
- Vognmandsorganisation vil have politikerne til at stoppe støtten til post-koncern
- Regningen for PostNord stiger og stiger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst