Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Rederiorganisation ønsker skoleskibe ud på to togter - hver

Søndag 13. oktober 2019 kl: 19:25
Share  


Af: Redaktionen

Der mangel på ubefarne skibsassistenter, og det bliver ifølge rederiorganisationen Danske Rederier kun værre i fremtiden. Derfor ærgrer det organisationen, at der i S-Regeringens finanslovsforslag for næste år ikke er afsat penge til, at skoleskobene Georg Stage og Skoleskibet Danmark kan sejle to togter om året

Danske Rederier peger på, at Mange af eleverne fra skoleskibene fortsætter som ubefarne skibsassistenter hos rederierne, når de afmønstrer.


- Vi mangler allerede i dag unge, der er klar til at stævne ud mod en karriere til søs. Og når politikerne så vælger at skære ned på det antal elever, der får lov at sejle med skoleskibene, så er det meget beklageligt, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.


Danske Rederier er derfor medunderskriver på et brev til Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, der gør ministeren opmærksom på, at søfarten er afhængig af de unge søfolk, som skoleskibene uddanner.
 

- Jeg håber, at ministeren vil tage vores henvendelse seriøst, og at hun forstår alvoren. Hvis vi skal bevare vores position som en af verdens største søfartsnationer, så kræver det altså, at vi bliver ved med at uddanne danske søfolk med de rette kvalifikationer - og nok af dem, siger Anne H. Steffensen.
  

Den manglende finansiering af dobbelttogterne på finanslovsforslaget har fået rederiet Esvagt, de faglige organisationer CO-Søfart og Dansk Metal sammen med Danske Rederier til tasterne. I et åbent brev til ministeren skriver de, at erhvervet mangler ubefarne skibsassistenter, og at de derfor er uforstående over for regerings prioritering om ikke at afsætte penge til, at Georg Stage og Skoleskibet Danmark kan sejle to togter næste år og derved uddanne flere.
 

Danske Rederier har oprettet en praktikpladsgaranti på 350 pladser årligt for at sikre, at erhvervets behov dækkes nu og i fremtiden.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Hybridfærge skal sejle med sejl - rotorsejl
- Forventningerne er blevet bekræftet
- Avanceret it-teknik støtter kaptajnerne
- Klimaforslag kommer til debat i London
- Mærsk-direktør bliver bliver formand for nyt klimapartnerskab
- EU-Kommissionen præsenterer en ny transportkommissær
- CO2-udslippet er skåret ned med 16.000 ton i år
- EU afsætter 750 millioner euro til blandt andet jernbane- og havneprojekter
- Pirater angreb norsk skib - og tog gidsler
- Verdens største havnemobilkran havner i fynsk havn
- Københavns nye elhavnebusser begynder at sejle til næste år
- Møderække skal sætte fart på havneudvikling

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst