Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TOLDSTYRELSEN:

Tusindvis af danske virksomheder mangler stadig nødvendig registrering

Fredag 11. oktober 2019 kl: 10:17
Af: Redaktionen

Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at foretage import- og eksportregistreringer, hvis de fortsat vil handle med Storbritannien efter et no-deal Brexit. Efter den britiske premierministers planer forlader Storbritannien EU 31. oktober i år

Tre uger før et potentielt no-deal Brexit kan Toldstyrelsen konstatere, at over 12.000 danske virksomheder, der i dag handler med Storbritannien, stadig mangler at blive registreret som importør eller eksportør. Uden en registrering som eksportør eller importør kan de danske virksomheder ikke handle med Storbritannien efter 31. oktober.  


Toldstyrelsen har derfor i samarbejde med Skattestyrelsen sendt informationsmateriale direkte ud til de danske virksomheder, der i dag handler med Storbritannien, men endnu ikke er registreret.
Ifølge Toldstyrelsens handelsdirektør Maren Holm Johansen har mange virksomheder lyttet til Toldstyrelsens tidligere opfordringer, men det er ikke alle, der er klar til fortsat at kunne handle med Storbritannien efter et eventuelt no-deal Brexit. Derfor opfordrer Maren Holm Johansen virksomhederne til at lade sig registrere nu, mens der stadig er tid.


- For de flestes vedkommende er det en enkel proces, der kan klares på ca. 14 dage. Til gengæld kan man ikke få sine varer over de danske grænser, hvis man ikke er registreret som importør eller eksportør, siger hun.


Uden en registrering kan virksomheder ikke få toldbehandlet deres varer. Ifølge Maren Holm Johansen bør man derfor få kortlagt vareruter - og hvis de går via Storbritannien, skal man som virksomhed i gang med registreringen.


Fire gode råd
Maren Holm Johansen har fire gode råd til de virksomheder, der handler med Storbritannien i dag, men ikke har erfaring med at handle med lande uden for EU:
  • Foretag registreringen på www.virk.dk som importør og/eller eksportør
  • Kend varekoderne for virksomhedens varer
  • Få styr på, hvordan virksomheden vil stille sikkerhed, når varer skal toldbehandles. Hvis man ikke tager stilling, risikerer man forsinkelser
  • Undersøg om der er en fordel i de forskellige bevillinger, man kan ansøge om, og få en mere smidig toldbehandling


Interesserede kan læse mere om toldbevillinger på skat.dk.


Om moms:
Et no deal-Brexit vil betyde, at der er momsrutiner, der skal ændres natten til 1. november. Import- og eksportmoms kommer til at erstatte EU-momsen, når momsangivelsen skal udfyldes. Samtidigt får det også betydning for momsangivelsen, om der er tale om varer eller ydelser, samt om et salg sker til private eller virksomheder.

Man kan læse mere om moms for handel med Storbritannien på skat.dk/brexit.


Interesserede kan finde mere informationsmateriale om Brexit her:








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
-

Klik venligst