Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Danske Rederier har fået ny formand

Torsdag 23. maj 2019 kl: 10:39
Share  


Af: Redaktionen

Danske Rederiers generalforsamling onsdag bød på flere nye medlemmer af bestyrelsen. Jacob Meldgaard, der er administrerende direktør i rederiet Torm, overtager posten som bestyrelsesformand og får selskab af tre nye navne

Formandsskiftet sker som følge af, at den hidtidige formand, Niels Smedegaard, i april offentliggjorde, at han træder ned fra broen i DFDS og derfor også forlader posten som bestyrelsesformand for Danske Rederier.


- Jeg er glad og stolt over at være blevet valgt til formand for Danske Rederier. Det er en ære og et privilegium at træde ind i rækken af dygtige folk, der har haft posten før mig, siger Jacob Meldgaard i forbindelse med, at han overtager formandsposten i Danske Rederier.


På posten som næstformand er der også sket udskiftning. Efter A.P. Møller - Mærsk A/S har udskilt sine olieaktiviteter, træder Vice-administrerende direktør for A.P. Møller - Mærsk A/S og administrerende direktær for koncernens Energy division, Claus V. Hemmingsen, tilbage efter næsten fire årtier i koncernen. Dermed træder han også ud af bestyrelsen i Danske Rederier.


- Danske Rederier står stærkt - og det skyldes ikke mindst den faste hånd min forgænger Niels Smedegaard og hans næstformand Claus V. Hemmingsen har haft på roret. Jeg vil derfor takke både Niels og Claus for deres store indsats og gøre mit bedste for at fortsætte kursen, siger  den nye formand, Jacob Meldgaard, i den forbindelse.


Som næstformand valgte medlemmerne Søren Toft, der er vicedirektør og direktionsmedlem hos A.P. Møller – Mærsk A/S. Han får i den nye bestyrelse selskab af Christian Ingerslev, der er administrerende direktør hos Mærsk Tankers og Torben Carlsen, administrerende direktør hos DFDS, som begge er nyvalgte bestyrelsesmedlemmer.
 

- Det Blå Danmark står i runde tal for 25 procent af Danmarks samlede eksport og bidrager med både vækst og beskæftigelse i hele Danmark. Jeg er sikker på, at den nye stærke bestyrelse sammen med de øvrige medlemmer i organisationen og sekretariatet kan opretholde og udvikle den position, så vi også fortsat kan være blandt verdens allerstørste søfartsnationer, siger Jacob Meldgaard.
 

Generalforsamlingen genvalgte Jan Rindbo, der er administrerende direktør hos D/S Norden A/S.
 
Lars Hjort Simonsen, M. H. Simonsen ApS, Niels Højlund Hansen, Nordane Shipping A/S og Martin Fruergaard, Ultragas ApS var ikke på valg og fortsætter dermed i bestyrelsen.
 

Den samlede bestyrelse ser herefter sådan ud:
  • Jacob Meldgaard, TORM A/S (formand)
  • Søren Toft, A. P. Møller – Mærsk A/S (næstformand)
  • Torben Carlsen, DFDS A/S
  • Jan Rindbo, Dampskibsselskabet NORDEN A/S
  • Martin Fruergaard, Ultragas ApS
  • Christian M. Ingerslev, Maersk Tankers
  • Lars Hjorth Simonsen, M. H. Simonsen ApS
  • Niels Højlund Hansen, Nordane Shipping A/S
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Dansk værft vinder udbud om miljøskibe
- Gående og cyklende kan komme gratis ud at sejle på 53 færgeruter
- Søsterskibe kommer til at krydse hianden på Østersøen
- Hurtigfærge med en fortid på Kattegat skifter fra norsk til tysk rederi
- Rederi styrker sit fokus på fragt
- Corona-situationen får færgerederi til at fyre 650 medarbejdere
- Svensk færgerederi får bygget nye superfærger i Kina
- Hvad sker der, når robotterne komme om bord
- Gratis vejrdata skal blæse samfundet mod mere bæredigtighed
- Dagsfærge fra Det Irske Hav er blevet natfærge i Middelhavet
- Vestkysthavn får ny godsrute med forbindelse til Spanien, Portugal og Irland
- Svensk øresundshavn for royalt container-anløb

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst