Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Politiet kræver en samlet bøde på 360.000 kroner

Fredag 15. marts 2019 kl: 14:19
Share  


Af: Redaktionen

En rumænsk lastbilchauffør står til en bøde på 120.000 kronerfor manglende dokumentation af kørslen i en rumænsk lastbil, medens vognmanden med baggrund i hans objektive ansvar står ti en bøde på 240.000 kroner i samme sag

En politipatrulje fra Tungvognscenter Øst i Greve kontrollerede fredag en rumænsk lastbil med tilkoblet dansk sættevogn på Køge Bugt Motorvejen ved rastepladsen i Karlslunde.


Vogntoget blev ført af en 46-årig rumænsk lastbilchauffør, som kun kunne dokumentere de sidste to dages kørsel i lastbilen og ikke kunne fremvise diagramark for mindst 20 dages kørsel inden for de seneste 28 dage i en lastbil med en analog tachograf.


Den rumænske lastbilchauffør blev sigtet for overtrædelse af tachografforordningen, der som udgangspunkt straffes med en bøde på 6.000 kroner pr. dag, hvor en kørsel ikke kan dokumenteres ved fremvisning af et diagramark fra tachografen.


Lastbilchaufførens rumænske vognmand er blevet sigtet som ansvarlig i sagen og er blevet præsenteret for et bødekrav på 240.000 kroner.


Det danske speditionsfirma, som den rumænske vognmand kørte for, da chaufføren blev standset, har valgt at stille garanti for bødepåstanden for både lastbilchaufføren og vognmanden.


Sagen mod lastbilchaufføren er berammet i Retten i Roskilde til 6. maj 2019, hvor anklagemyndigheden tillige vil nedlægge påstand om, at lastbilchaufføren ubetinget skal frakendes retten til at køre lastbil i Danmark. Tidsrummet fastsættes af retten.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportmessen i Herning er i gang
- Nyt trafikanlæg over Motorvej E20 ved Odense fungerer efter hensigten
- Esbjerg Havn fik et godt jubilæumsår
- Hønnikerne har 500 heste som trækdyr
- Limfjordshavn kom ud med overskud
- Dansk trailerspecialist åbner i Sverige
- Vognmandsorganisation melder alt klar til transportmesse
- Iveco sætter gasbiler på scenen på grøn Transport 2019
- Politiet satte fokus på sikkerhedsseler, mobiltelefon og uopmærksomhed
- Vognmand i Ringsted har fået ny lastbil fra lokal leverandør
- Transportministeren åbner Transport 2019 i Herning
- Faglige sager udløser betaling til fagforening

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst