Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havn er på den grønne gren med hensyn til godsomsætning

Mandag 11. marts 2019 kl: 11:43
Af: Redaktionen

Skagen Havn, der ligger på østsiden af Grenen på Vendsyssels nordspids, havde sidste år fremgang på alle sine primære forretningsområder og kan for 2018 fremvise en rekordomsætning på godt 50 millioner kroner og et resultat på 10 millioner kroner

Ledelsen i Skagen Havn tilskriver den rekordhøje omsætning stor vækst på forretningsområderne krydstogt og gods, og at fiskeriet igen havde en milliardomsætning og viste en mindre fremgang.


- Fremgangen er skabt via et øget fokus på forretningsudvikling samt dialog omkring øget godsaktivitet med havnens kunder. Vi forventer, at der fortsat vil være både behov og mulighed for at øge omsætningen i de kommende år. Med årsrapporten fremlægger havnen et regnskabsresultat, der på alle områder betegnes som tilfredsstillende, siger Niels Arnold Lund, der er bestyrelsesformand for Skagen Havn.


2018 tegnede sig på flere måder som et rekordår. Forretningsområdet krydstogt satte i 2018 rekord både på antal af skibe såvel som passagerer med 44 anløb og 63.500 gæster.


-  Krydstogt har haft en markant positiv effekt på årsregnskabet. Aktiviteterne på området har nået et niveau, der skaber en god kritisk masse og prognoserne samt allerede foretagne bookinger for de kommende år er ligeledes meget positive, siger Willy B. Hansen, der er administrerende direktør Skagen Havn.


Omsætning på gods viser i alle segmenter en positiv fremgang. Det gælder for såvel bunkerolie som for fiskemel og fiskeolie i bulk. Også på import af sten, sand og grus har der været flere anløb og øgede mængder. Derudover har starten af containeraktiviteten i august også haft en positiv effekt.


-  De øgede mængder af gods skaber samtidig en øget omsætning i forhold til skibsafgifter for anløb. Vores forventningerne til dette forretningsområde er fortsat store, og vi har fokus på at udvikle forretningsområderne i tilknytning til godsaktiviteten, siger Willy. B. Hansen.


Fiskeriet har i 2018 vist en fremgang på den samlede værdi, mens mængderne har været lidt lavere end i 2017. Den samlede værdi af de landede mængder er over 1 milliard kroner og slog rekord for landingsværdi, og det giver en beskeden omsætningsstigning for havnen. Fiskeriet efter konsumfisk og skaldyr har i 2018 udvist en mindre fremgang i forhold til havnens indtægter.


I 2018 har Skagen Havn arbejdet meget med etape 3 havneudvidelsen, og havnen forventer at sætte gang i arbejdet i første halvdel af 2019. Med udvidelsen får Skagen havn 190.000 kvadratmeter nyt landareal og 975 meter ny kaj med vanddybder på 11 og op til 13 meter. 
I løbet af året vil konstruktionsarbejdet på etape 3 kræve en del ressourcer og planlægning, men arbejdet forventes ikke at påvirke havnens drift i nævneværdig grad.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst