Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Supermarkedskæder får elektriske transporter

Onsdag 20. februar 2019 kl: 16:13
Share  


Af: Jesper Christensen

Supermarkedskæder får elektriske transporter

To hollandske transportvirksomheder, der kører for supermarkedskæden Albert Heijn, kører i den kommen tid med tre elektriske DAF CF og to plug-in hybrid DAF CF. De fem trækkere indgår i en større feltprøve med elektriske lastbiler og plug-in lastbiler

Supermarkedskæde Albert Heijn, der har over 1.000 forretninger i Holland, Belgien og Tyskland, har tilsluttet sig “Green Deal for Zero Emission City Logistics”, der er et initiativ, der bringer transportkøbere, transportører, teknikere og myndigheder sammen med det formål at opnå mest mulig fremgang i arbejdet med at komme i mål med nul-udslipsløsninger til distribution i byerne i 2025.


Det aktuelle initiativ vil give de involvere parter - Albert Heijn, DAF, Simon Loos, Peter Appel Transport og organisationen TNO - Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek - indblik i, hvordan overgangen til nul-udslipsdistribution vil kunne finde sted.


Testen omfatter tre elektriske DAF CF Electric med batterier og to plug-in hybrid DAF CF plus hurtiglade-infrastruktur fra hollandske VDL, der har flere års erfaring med elektriske busser.


DAF CF Electric vil med batterier have en rækkevidde på omkring 100 kilometer. CF Hybrid med E-Power-teknologi fra VDL rummer det bedste fra to verdener - fuld el-drift i byområder med en rækkevidde på omkring 50 kilometer - og en effektiv og økonomisk kørsel med de seneste Euro 6-motorer fra DAF uden for byområderne.


Testen af de hel-elektriske DAF CF’er vil blive holdt på en strækning mellem et distributionscenter i Zaandam og supermarkeder i Amsterdam. Med DAF CF plug-in hybridbilerne kan Albert Heijn også forsyne forretninger længere væk fra Zaandam med nul-udslipstransporter i de byer, hvor forretningerne ligger.


Lastbilerne vil kunne få deres batterier ladt op mellem turene på et særligt designet ladeanlæg ved  Albert Heijn’s distributionscenter i Zaandam. 
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Der er behov for massive investeringer i infrastruktur
- - Det er et skridt i den helt forkerte retning
- Tiden er løbet fra et fuldstændig grænseløst Europa
- Sværlasttraileren kan blive næsten dobbelt så lang
- Det er tilfredsstillende, men ikke prangende
- Program skaber en farverig oversigt over konsekvenser
- Alle større norske byer skal slippe for CO2 fra transportkoncern
- PostNord vælger ny vejhjælpspartner
- 
Femern A/S rekrutterer ingeniører i verdensklasse
- Vognmand med speciale i kranarbejde har fået ny Effer-model
- Flere albanere har forsøgt at rejse illegalt fra Esbjerg til Storbritannien
- Bulk-transportfirma i Aabenraa har fået ny fire-akslet tiptrailer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst