Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
BORGMESTEREN I AARHUS:

Ny lufthavn ved Thomasminde er ikke realistisk

Onsdag 31. august 2016 kl: 17:50
Af: Redaktionen

Etableringen af en ny lufthavn i Thomasminde er ikke er realistisk. Det er Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard’s konklusion efter møde mellem ham og transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) og borgmester Jacob Bundsgaard (S) har ved et telefonmøde drøftet mulighederne for at etablere en ny lufthavn i Thomasminde. Mødet var en direkte opfølgning på aftalen mellem ministeriet og Aarhus Kommune om, at Aarhus Kommune skulle skabe afklaring på, hvor EU-kommissionen står i forhold til EU-statsstøttereglerne i relation til etablering af en ny lufthavn i Thomasminde. 


EU-Kommissionen rejser tvivl om behovet for en ny lufthavn, da der efter EU-Kommissionens opfattelse er rigelig kapacitet i de eksisterende lufthavne i Jylland. 


På baggrund af EU-Kommissionens tilbagemelding er der enighed mellem transport- og bygningsministeren og borgmesteren i Aarhus om, at etablering af en ny lufthavn i Thomasminde ikke er realistisk. 


Borgmester Jacob Bundsgaard havde gerne set en ny lufthavn i Thomasminde for at sikre ikke mindst erhvervslivet i Østjylland en god og fremtidssikret tilgængelighed i forhold til det internationale marked, men mener, at det nu handler om at se fremad.


- Når det nu ikke kan lade sig gøre, glæder jeg mig over, at der er skabt afklaring, og de mange berørte borgere i området nu har vished for, at de ikke bliver berørt af en ny lufthavn. På den baggrund kan vi nu også sætte fuld fokus på Aarhus Lufthavn og arbejdet på at udvikle den, siger borgmester Jacob Bundsgaard. 


Borgmester Jacob Bundsgaard vil på byrådsmødet onsdag anbefale, at der ikke arbejdes videre med en eventuel ny lufthavn i Thomasminde.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthavn ved Aalborg havde fremgang i april
- Resultatet efter første kvartal var et plus på knap 2,5 milliarder kroner
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Toldhund fandt et kilo hash gemt i valnødder
- Lufthavn lægger arealer til midlertidigt militært område
- Toldere fandt knap tre ton narkotika sidste år
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst