Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tidligere søfartsskole omdannes til seniorboliger

Onsdag 18. januar 2023 kl: 13:45
Af: Redaktionen

Tidligere søfartsskole omdannes til seniorboliger

I Svendborg står den tidligere søfartsskole - Kogtved Søfartsskole - overfor en omfattende renovering og udbygning. Den historiske uddannelsesinstitution skal omdannes til seniorboliger med udsigt over Svendborgsund

Kogtved Søfartsskole, der blev bygget som villa i 1920 og omdannet til søfartsskole i 1943, lukkede i 2008. Nu bliver den tidligere søfartsskole omdannet til boligprojektet, Kogtvedsund, som omfatter 43 seniorboliger.
 

Ifølge bestyrelsesformand og ejer af Humlebo Gruppen, Carsten Rasmussen, har byggeprojektet i høj grad centreret sig omkring at bevare historien.
 

- Kogtvedsund er en speciel størrelse. Både i forhold til selve bygningerne og beliggenheden, men i særdeles også i forhold til stedets historie. Derfor har det også været vigtigt, at hele projektet har kvalitet i højsædet, siger Carsten Rasmussen.
 

Store planer for et særligt område
Den store rødstensvilla har siden 1920 gennemgået mange forvandlinger. Derfor har der også været mange gisninger om, hvad den særlige beliggenhed ved Svendborgsund skulle bruges til efter, at søfartsskolen lukkede i 2008. Ifølge Carsten Rasmussen har planerne for Kogtvedsund været længe undervejs, fordi man har ventet på det helt rette øjeblik til at omdanne skolebygningen ved Svendborgsund. 
 

- Søfartsskolen havde været til salg i mange år, hvor vi naturligvis fulgte med på tæt hold. Det resulterede i, at skolen blev købt i 2019, hvorefter projektet begyndte. Her har forarbejdet med lokalplaner også taget et par år. Men i foråret 2022 tog vi det første spadestik og, hvis alt går planmæssigt, så regner vi med, at seniorboligerne står færdige i november 2023, siger Carsten Rasmussen og fortsætter:

 
- Mange lokale har et stort kendskab til området omkring Kogtved Søfartsskole. Det betyder også, at mange har en holdning til stedet og dets fremtid. Tanken bag projektet har derfor været at skabe et område, som tager udgangspunkt i områdets eksisterende landskabelige værdier og ældre bygningsmæssige kvaliteter, så vi både er tro mod bygningen og dens omkringliggende natur. På den måde kan vi tage Kogtvedsund videre til dens næste afsnit i historiebøgerne.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Havneselskab med tre havne holdt godsomsætningen
- Finsk rederi har åbnet rute mellem Skåne og Polen
- Bornholms største havn nåede rekordomsætning og et resultat over det forventede
- Mobilkran kan løfte 144 ton og øger kapaciteten
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet
- Svensk rederi-koncern vil udvide uden for Europa
- Rederi og havne arbejder på landstrøm til containerskibe
- Rederiorganisation åbner for indstillinger til pris for diversitet, ligestilling og inklusion
- Seks meldes døde

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst