Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Ny båd i Hirtshals er i gang med at tage slæbet

Onsdag 1. november 2023 kl: 09:38
Af: Redaktionen

Ny båd i Hirtshals er i gang med at tage slæbet

Hirtshals Havn's nye slæbebåd »Sibba«. der ankom til havnen i det nordvestlige Vendsyssel, der har færgeforbindelser til Norge, Færøerne og Island, er i fuld gang med at hjælpe færger sikkert til og fra kaj. En af havnens største kunder, Color Line, er godt tilfreds med den både større og stærkere slæbebåd

Den nye slæbebåd i den vendsysselske havn ankom i september, opg siden har der været godt gang i både øvesejladser, bugseringer og skubbeopgaver, når færger og andre store skibe har skullet hjælpes sikkert til og fra kaj. Jo mere blæst, jo flere opgaver for Sibba, og efterårets første storme medførte masser af arbejde for den nye slæbebåd. 


- Den nye slæbebåd er valgt netop fordi, den kan fungere under de indimellem heftige vindforhold, der er i Hirtshals. Derudover styrker vi sikkerheden for eksisterende og kommende kunder, blandt andet fordi den nye slæbebåd har et pæletræk, altså hvor mange ton, en slæbebåd kan trække i stilstand, på over 30 ton, hvilket er mere end dobbelt så meget som den gamle, siger Robert Hansen, der er Master Mariner and Fleet Manager hos Hirtshals Havn. 


En af dem, der allerede har nydt godt af stærke Sibba, er Color Line, der blandt andet sejler mellem Kristiansand og Hirtshals. Her fik færgen »Superspeed 1« for nylig brug for hjælp til at komme godt fra land i Hirtshals.


- Jeg er positivt overrasket over, hvor effektiv Sibba er. Under vores sejlads havde vi vindstød af stormstyrke fra vest og på mere end 26 meter i sekundet. Vi fik hjælp fra Sibba, og under drejningen af færgen standsede vi ikke på trods af de hårde vindstød. Det er en stor forbedring af havnens faciliteter og ikke mindst for os som kunde, siger Helge Ås, der er kaptajn på »Superspeed 1«.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rederikoncern fragtede mere gods og flere passagerer i april
- Tiderne skifter - maskiner i Limfjordshavn skifter til el
- En tredie færge over Øresund sejler mod en elektrisk fremtid
- Sønderjysk havn med mange meter vanddybde fremlægger rekordregnskab
- Areal på haven i Aarhus bliver midlertidigt militært område
- Godstog kørte med trailere fra terminal i Hirtshals
- Færgerederi får ny ny direktion
- Skib lastet med træ-, plastik- og metalaffald brød i brand i Køge Havn
- Danmarks største containerhavn øgede sin markedsandel
- Offentligt ejet lodsvirksomhed kom gennem 2023 med stigende omsætning og flere lodsede sømil
- Færgerederi sælger hurtigfærge fra 1998
- Resultatet efter første kvartal var et plus på knap 2,5 milliarder kroner

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst