Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
PERSONTRANSPORT-ORGANISATION:

Turistbusser og taxier skal med i de fremtidige støtteordninger

Tirsdag 2. juni 2020 kl: 02:00
Share  


Af: Redaktionen

Den rapporten om udfasningen af hjælpepakkerne til erhvervslivet i corona-tiden, som en ekspertgruppen bestående af tre professorer fremlagde i den sidste uge af maj, og som vi her på transportnyhederne.dk kort beskrev, overser ifølge organisationen Dansk PersonTransport umiddelbart at dele af persontransporten vil være hårdt ramt i lang tid og har bydende brug for fortsat hjælp

Hos Dansk PersonTransport peger man på, at rapporten om udfasningen af hjælpepakkerne har flere gode takter, men understreger samtidig meget kraftigt, at turistbusbranchen i særdeleshed er ramt af grænselukningen, forsamlingsforbuddet, og manglen på udenlandske turister. 


Dermed er stort set alle indtægtskilder for turistbusvognmændene forsvundet og årets højsæson, hvor 80 procent af omsætningen for mange operatører skal hentes er i store træk forsvundet som dug for sommersolen.


Derfor er det set ud fra Dansk PersonTransport og organisationens mange hundrede medlemmer  meget vigtigt, at turistbusbranchen kommer med på listen over de direkte berørte og/eller sæsonbetonede brancher, der vil have brug for genopretningshjælp efter 8. juli - og også efter august.


Men det er ikke kun turistbusbranchen, der er og vil være “ramt” af corona-virus i lang tid fremover. Det gælder også den del af organisationens medlemmer, der beskæftiger sig med taxi-kørsel.Taxibranchen blev også ramt meget hårdt, da myndighederne skruede ned for aktivteterne i marts. Turisterne udeblev, og arrangementer blev aflyst. Det samme gjaldt event, og der blev slukket for kørslen ud i nattelivet i samme takt, som restauranter, cafeer, barer, kroer, værtshuse og andet i den branche slukkede lyset.


Taxibranchen har oplevet en nedgang på over 60 procent i aktiviteterne. Derfor er der efter Dansk PersonTransports opfattelse et udtalt behov for fortsat hjælp til genopretning, hvis massekonkurser og tab af arbejdspladser skal undgås. 


- Der er nogle gode takter i eksperternes rapport, men jeg kan ikke understrege nok, at det er bydende nødvendigt, at turistbuserhvervet og taxisektoren er med i gruppen, der sikres en eller anden form for genopretningshjælp også efter juli og august, siger Michael Nielsen, der er administrerende direktør i Dansk PersonTransport. 
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Køreskole mister sin godkendelse til at udbyde taxikvalifikationsuddannelse
- Busoperatør tager gas på CO2-udslippet med 16 nye busser
- Transportskoler inddrages i nyt projekt
- Ny bro-direktør kommer fra trafikselskab i Skåne
- Niels Christian Just blev buschauffør som 59-årig - det er hans ryg glad for
- Københavns metro får nye tog - og større kapacitet
- Finsk dækproducent opnår ISO-certificering i Nordamerika
- Dansk rederikoncern lukker rejsebureau i Litauen
- Nye køreplaner betyder farvel til tomme busser hos Sydtrafik
- Derfor sidder manden bag rattet
- 13 svenske busser skal levere knap 33.000 køreplantimer årligt i Nordjylland
- Tredje større busmærke fra Kina introduceres i Danmark

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst