Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

FN’s søfartsorganisation er klar med guide til besætningsskift

Torsdag 7. maj 2020 kl: 13:35
Share  


Af: Redaktionen

Det er muligt at lave besætningsskift på handelsflåden på sikker vis under coronakrisen. FN’s søfartsorganisation IMO har udsendt en grundig guide til lande over hele verden om, hvordan besætningsskift i praksis kan foregå

Når omkring 1.200.000 søfolk ombord på handelsskibe rundt på verdenshavene skal afløses, kan det ske på en sundhedsmæssig forsvarlig måde. Men det kræver, at myndigheder på tværs af landegrænser anerkender søfolkene som nøglemedarbejdere under corona-situationen  og giver dem mulighed for at bevæge sig til og fra havnene.


- Den vigtigste konklusion er, at man godt kan foretage besætningsskift under krisen, og det er der hårdt brug for. En del søfolk har været på havet meget længe, og der er behov for, at de bliver afløst. Med retningslinjerne i hånden bliver det forhåbentlig muligt at få flere hjem, siger Anne W. Trolle, der er direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i rederiorganisationen Danske Rederier.


Organisationen har selv været aktive i udformningen af retningslinjerne, da det er en hovedprioritet at hjælpe rederierne med at få skiftet besætninger. Lige nu er der omkring 10.000 søfolk ombord på danskflagede skibe. Af dem er ca. 2.250 danskere. 


- Udfordringen er de mange forskellige nationale forholdsregler, som bliver indført for at begrænse smitten med coronavirus. Der kan være gode grunde til, at de bliver indført, men vi er nødt til at betragte søfarende, som nøglemedarbejdere, der har et særligt behov for at kunne rejse til og fra lande. Jeg krydser fingre for, at så mange lande som muligt vil bruge de nye retningslinjer fra IMO, siger Anne W. Trolle.


Guiden om besætningsskift er grundig og gennemgår trin for trin alle facetter af et besætningsskift fra før den søfarende, der skal påmønstre, rejser hjemmefra, til den afmønstrede søfarende er kommet sikkert hjem.


Der er både råd til rederierne og anbefalinger til lufthavne og regeringer, der kan bidrage til at skabe en forsvarlig og smidig proces.


Udvalgte anbefalinger i guiden:
  • Undtag søfarende under på- eller afmønstring fra nationale rejserestriktioner som indenrigsflyvninger og færger
  • Lav dedikerede områder i havne, lufthavne og kontrolpunkter for at mindske rejsende søfarendes kontakt med andre
  • Overvej at undtage søfarende, der følger guidens anvisninger, og som ankommer med fly fra andre lande, fra karantæne eller isolation
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Multiplads på Djursland-havn har plads til mange ting
- Dansk værft vinder udbud om miljøskibe
- Gående og cyklende kan komme gratis ud at sejle på 53 færgeruter
- Søsterskibe kommer til at krydse hianden på Østersøen
- Hurtigfærge med en fortid på Kattegat skifter fra norsk til tysk rederi
- Rederi styrker sit fokus på fragt
- Corona-situationen får færgerederi til at fyre 650 medarbejdere
- Svensk færgerederi får bygget nye superfærger i Kina
- Hvad sker der, når robotterne komme om bord
- Gratis vejrdata skal blæse samfundet mod mere bæredigtighed
- Dagsfærge fra Det Irske Hav er blevet natfærge i Middelhavet
- Vestkysthavn får ny godsrute med forbindelse til Spanien, Portugal og Irland

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst