Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Lokalbaneselskab på Sjælland får ny administrerende direktør

Mandag 6. april 2020 kl: 16:00
Share  


Af: Redaktionen

Lokaltog A/S, der driver ni lokalbanestrækninger på Sjælland, har de seneste ti år haft en passagertilvækst på godt 25 procent. Fra udgangen af i år suppleres de eksisterende lokalbanestrækninger på Sjælland med den nordlige del af strækningen på Lille Syd mellem Roskilde og Køge. Det sker, fordi Lokaltog A/S fra årsskiftet overtager driftsansvaret på strækningen fra DSB. Samtidig skal selskabet også i de kommende år forny den snart 40 år gamle infrastruktur på en række lokalbanestrækninger, herunder Østbanen, ligesom der skal indkøbes nyt - og gerne mere klimavenligt - togmateriel. Derfor udvides selskabets direktion fra juni i år med selskabet Aviator Denmark A/S' nuværende administrerende direktør, Lars Wrist-Elkjær

Lars Wrist-Elkjær tiltræder som ny administrerende direktør i Lokaltog A/S. Som led i udvidelsen af ledelsen i Lokaltog fortsætter Lokaltogs nuværende administrerende direktør Røsli Gisselmann som driftsdirektør og medlem af Lokaltogs direktion.


- Lokaltog A/S er det største lokalbaneselskab i Danmark. Lokaltog spiller en afgørende rolle for borgernes mobilitet på hele Sjælland, og der ligger mange store opgaver for selskabet med øget driftsansvar, fornyelse af infrastrukturen og ikke mindst grøn omstilling, som jeg glæder mig til at tage fat på sammen med Røsli Gisselmann, som jeg også har arbejdet sammen med tidligere, siger Lars Wrist-Elkjær i anledning af sit jobskifte ti Lokaltog A/S.


Nuværende administrerende direktør Røsli Gisselman fremhæver, at det bliver godt for Lokaltog at få styrket ledelseskraften i den øverste daglige ledelse. 


- Lars Wrist-Elkjær tager både masser af ledelseserfaring og jernbaneerfaring med sig til Lokaltog, og jeg glæder mig til at løfte de store opgaver, som Lokaltog står over for, sammen med Lars Wrist-Elkjær, siger Røsli Gisselman.

 
Bestyrelsesformand i Lokaltog A/S, Dorthe Nøhr Pedersen, der er administrerende direktør i Movia, peger på, at Lokaltog A/S med Lars Wrist-Elkjær og Røsli Gisselmann får et stærkt direktør-hold.


- Vi ser frem til samarbejdet med den ny samlede direktion, siger hun.


Lars Wrist-Elkjær er 50 år og kommer fra en stilling som administrerende direktør i Aviator Denmark A/S, der har godt 700 medarbejdere. Tidligere har Lars Wrist-Elkjær blandt andet været underdirektør i DSB med ansvar for vedligehold og værksteder, ligesom Lars Wrist-Elkjær endnu tidligere har arbejdet hos Arriva med assett management og vedligehold.      


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportøkonomisk forening har fået ny formand
- Søfarende er omfattet af ny erhvervsrejsevejledning
- Politiet udskrev knap 1.500 bøder til cyklister og knallertkørere
- Motorfærge har fået rotorsejl
- Antallet af døde i trafikken er uændret
- Fossile brændstoffer skal støtte brint-tanken med 25 øre pr liter
- Projekt i København skal producere bæredygtige brændstoffer til transportområdet
- Regionerne er klar til et klimapartnerskab
- Begrænsning i antal passagerer med fjernbusser er ophævet
- Samkørselstjeneste og mobilitetsselskab vil samarbejde i Nordjylland
- Vi vil ændre vores rejsevaner efter corona-tiden
- Myldretiden er tilbage på de mest travle motorveje

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst