Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Nyt færgeleje blev taget i brug dagen efter

Mandag 6. april 2020 kl: 15:04
Share  


Af: Redaktionen

Fredag 3. april var der afleveringensforretningen på havnen i Hirtshals. Dermed kunne Hirtshals Havn sætte det sidste punktum for anlægsarbejdet med etableringen af det nye Færgeleje 4 på NordsøTerminalen. Dagen efter var færgelejet taget i brug på grund af stor trafik på Hirtshals Havn

Den afsluttende afleveringsforretning drejede sig om broklappen, der er bygget på en sådan måde, at den kan servicere både katamaraner og konventionel tonnage. Broklappen kan spænde tre meter i højden, så det kan klare såvel vandstandsvariationer som skibenes bevægelser i forbindelse med lastning og losning. Ydermere er der indbygget en styring i hydrauliksystemet, der sikrer en optimal tilpasning af broklappen under operationen. Broklappen er leveret af Bladt Industries, som har stået for selve stålarbejdet, i samarbejde med Serman & Tipsmark, der har leveret det komplette hydrauliksystem og elektriske styresystem.


- Vi er tilfredse med, at vi nu kan sætte det sidste punktum i forbindelse med etableringen af Færgeleje 4 ved Trailerkajen. Dermed er færgelejet klart til at modtage Fjord FSTR senere på året, siger Hirtshals Havns tekniske chef, Peter Ydesen.


Færgeleje 4 er etableret i forbindelse med Fjord Lines indsættelse af deres nybyggede katamaran "Fjord FSTR" senere på året. Den nye katamaran indsættes efter planen i fast rute mellem Hirtshals og Kristiansand - en rute som hidtil har været varetaget af "HSC Fjord Cat". På trods af sin næsten dobbelt så store kapacitet kan "Fjord FSTR" ligeledes klare overfarten på 2 timer og tre kvarter.


Stor trafik på Hirtshals Havn betød, at rederiet Fjord Line valgte at anløbe det nye færgeleje med færgen "Stavangerfjord" allerede lørdag, da Containerkajen i Hirtshals, hvor Fjord Lines konventionelle færger sædvanligvis anløber, ekstraordinært blev anløbet af et ro/ro-fartøj.


- Det nye færgeleje giver os mulighed for at udvise en større fleksibilitet over for både nuværende og kommende kunder. Med idriftsættelsen af Færgeleje 4 er Hirtshals Havn dermed forberedt på den øgede trafik, der forventes på havnen over den kommende årrække, lyder det fra Jens Kirketerp Jensen, der er administrerende direktør hos Hirtshals Havn.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Godstransporten via havn i Nordvestvendsyssel er sejlet frem gennem corona-tiden
- Færgerederi forbereder sig til at sejle med passagerer igen
- Rederi sender større hurtigfærge til Bornholm
- Transportkoncern forbinder Kina og Europa med landevejstransport
- Rederi-organisation har fået sin nye bestyrelse på plads
- Ny havn er taget i brug
- Dansk skibsfart har kurs mod et udfordrende år
- Kattegat er godt bud på næste havvindmøllepark
- Feeder-rederi åbner ugentlig forbindelse mellem Rotterdam og St. Petersburg
- Økonomisk ekspertgruppe kommer med forslag til udfasning af hjælpepakker
- Åbn grænserne eller forlæng den økonomisk hjælp
- Transportøkonomisk forening har fået ny formand

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst