Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Persontransportorganisation ønsker længerevarende hjælp til busbranchen

Fredag 3. april 2020 kl: 10:36
Share  


Af: Redaktionen

S-Regeringen og Folketingets indsats for at dæmme op for yderligere smitte med coronavirus, betyder, at de fleste danske turistbusser holder stille. Organisationen Dansk PersonTransport forudser, at der vil gå lang tid før, turistbusserne er ude at køre i normalt omfang igen. Derfor slår organisationen til lyd for, at Staten eksempelvis hjælper turistbusbranchen ud over den tid, der er sat i de hidtidige hjælpepakker

Den tur, de danske turistbusvognmænd kører lige nu, er en nedtur. Grænserne er lukket, så ingen turister kommer ind eller ud. Grupper, der skulle til sportsbegivenheder eller anden udflugt, skal ikke samles eller køres - ingen skal køres. Og alle planlagte ture aflyses


Det er billedet her og nu for de turistbusvognmænd, der har grupper og turistkørsel som deres forretningsgrundlag. Og der er udsigt til en meget lang nedtur. Vognmændene kommer direkte fra en vinter med traditionel lavsæson, og hvor der traditionelt tæres på opsparede midler eller kassekreditten. Under normale omstændigheder hentes hovedparten af årets omsætning i forårsmånederne april, maj og juni samt i september og oktober.


- Alle Dansk PersonTransports turistbusmedlemmer melder om tømte ordrebøger, og alle forventer, at omsætningen i denne sæson er tabt. Herefter står branchen foran endnu en vintersæson - uden omsætning. Det vil tage livet af den del af branchen, der stadigvæk er tilbage, hvis der ikke sættes ind med ekstra hjælp, siger administrerende direktør for Dansk PersonTransport, Michael Nielsen. 


Dansk PersonTransport foreslår derfor, at politikerne uden tøven og helt konkret sikrer en udvidelse af hjælpepakken for selvstændige, så grænsen hæves fra 10 til 50 ansatte. Turistbusbranchen er arbejdskrafttung, så selv en lille vognmandsforretning med relativt få busser kommer hurtigt op over grænsen på 10 ansatte i sæsonen.


At hæve grænsen for ansatte vil sikre, at også turistbusvognmænd kan få kompensation for deres tabte omsætning og får noget at leve af i den lange periode, hvor de vil være uden indtægt.


Dansk PersonTransport foreslår også, at perioden, der er behov for hjælp, forlænges til april 2021. Turistbusvognmændene vil mærke effekterne af indsatsen mod corona-virus længe efter, resten af Danmark er gået i gang igen. For dem går det først i gang igen med den næste turist-sæson i april 2021, hvilket støttes af undersøgelsen som Tourism Economics har foretaget, hvor de estimerer, det tager indtil udgangen af 2022, før branchen er tilbage til normalen igen.


- Hvis ikke turistbusbranchen hjælpes igennem denne periode, så vil efteråret og vinteren blive et rent blodbad i branchen. Branchen er sæsonbetinget og afhængig af kunder, som er forsvundet ved de nødvendige love for at inddæmme COVID-19, siger Michael Nielsen.


Om Dansk PersonTransport - DPT:
  • DPT er brancheforeningen for danske persontransportvirksomheder og repræsenterer omkring 2.000 vognmænd indenfor rute, turist, taxi, fjernbus og flextrafik.Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Magasinet Bus 5 - 2020 er udkommet
- Arbejdstilsynet tager igen på tilsyn
- Færgerederi forbereder sig til at sejle med passagerer igen
- Rederi sender større hurtigfærge til Bornholm
- Motorcyklist sparkede sidespejl af bus
- Betalingsfrister forlænges og giver virksomheder over 100 milliarder kroner ekstra likviditet
- Coronakrise giver økonomisk tilbageslag i 2020
- Postkassen er åben for forslag og idéer
- Skandinavisk flyselskab genoptager flyvningen på en række ruter
- Taxi’er får afskærmning
- Økonomisk ekspertgruppe kommer med forslag til udfasning af hjælpepakker
- Åbn grænserne eller forlæng den økonomisk hjælp

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst