Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
VOGNMANDSORGANISATION:

Klimarapport for landtransport har perspektiv og forbehold

Tirsdag 17. marts 2020 kl: 15:08
Share  


Af: Redaktionen

Regeringens klimapartnerskab for landtransport har afleveret sin rapport til S-Regeringen. Rapporten indeholder en lang række mulige initiativer, der kan bidrage til en omstilling af transportsektoren til en mere bæredygtig fremtid. Samtidig tager rapporten forbehold for transportsektorens praktiske markedssituation og betingelser for omstillingen

Vognmandsorganisationen DTL har været en central del af arbejdet, som har samlet over 40 aktører fra transportsektoren, energisektoren, interesseorganisationer og producenter af materiel. DTL’s formand Martin Danielsen har været den ene af to næstformænd for klimapartnerskabet, og DTLs medarbejdere har været med i forskellige arbejdsgrupper.


- Der er kommet et godt og solidt resultat ud af anstrengelserne, og jeg glæder mig blandt andet over, at det gennem en målrettet indsats fra DTL’s side er lykkedes at få vognmandens praktiske virkelighed og konkurrencesituation med i billede, siger Martin Danielsen og fortsætter:


- Det er vigtigt, at vi ikke udsteder blanco-checks på vognmændenes vegne, og der kommer ikke nogen klimaløsning, hvis konkurrencevilkårene svækkes ensidigt herhjemme, for så vil de danske vognmænds transportarbejde bare blive overtaget af udenlandske.


Klimainitiativerne i rapporten fordeler sig på to hovedområder-

Det ene hovedområde består af initiativer, som transportbranchen selv kan sætte i værk - eksempelvis yderligere optimering af logistik, planlægning af transport, optimering af investeringer, digitalisering og træning af chaufførerne i miljørigtig kørsel.

Det andet hovedområde omfatter initiativer, der kræver et samspil mellem lovgivning, transportbranchen og producenter af energi og teknologi. Her er et af de væsentligste initiativer fremme af grønne drivmidler og udvikling af konkurrencedygtige fossilfri eller grønne køretøjer og infrastruktur.


Der er imidlertid også forslag om at give mulighed for større og tungere lastbiler, lempe regler for levering i ydertimer, infrastrukturinvesteringer i veje og meget andet.


Tager højde for konkurrencesituation
- Det er et meget omfattende katalog af virkemidler, der kan give et afgørende bidrag til den nødvendige grønne omstilling af transportsektoren, siger DTL’s administrerende direktør Erik Østergaard, som også har deltaget i klimapartnerskabet.


- Transportsektorens grønne omstilling kommer ikke af sig selv, og derfor er det vigtigt, at der er et godt samspil, hvor der tages højde for den hårde internationale konkurrencesituation, som transportbranchens befinder sig i, og som betyder, at mange af virkemidlerne forudsætter en økonomisk opbakning fra politisk hold, siger han videre.


Rapporten skal indgå i de politiske forhandlinger om de kommende klimaplaner. 


Interesserede kan læse følgende via DTL’s web-side:

Rapporten fra regeringens klimapartnerskab for landtransport - klik her:

Tillæg til rapporten fra regeringens klimapartnerskab for landtransport - klik her:

Kort gennemgang for landtransport - klik her:
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Motorfærge har fået rotorsejl
- Kraftvarme-værk siger farvel til kul og en CO2-reduktion på 375.000 ton
- Energi-projekt får moralsk støtte af transportorganisationer
- Fossile brændstoffer skal støtte brint-tanken med 25 øre pr liter
- Projekt i København skal producere bæredygtige brændstoffer til transportområdet
- To energi-øer er en del af første del af klimahandlingsplan
- CO2-regningen for affald skal ned
- Vejdirektoratet udlægger 156 kilometer mindre klimabelastende asfalt
- Vestkysthavn har plads til andet end fisk
- Sådan når vi 70-procents målsætningen i 2030
- Transportorganisation foreslår elektrisk tilskud frem for filterkrav
- Energiforbruget faldt i årets første kvartal

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst