Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Arbejdstilsynet sætter ind for at skabe bedre arbejdsmiljø i udvalgte brancher

Onsdag 26. februar 2020 kl: 10:43
Share  


Af: Redaktionen

Hospitaler, slagterier, landbruget og maskinindustrien er nogle af de områder, som Arbejdstilsynet skal fokusere særligt på i 2020. Indsatsen i disse brancher skal dels modvirke fysisk og psykisk nedslidning, dels sætte ind i forhold til kemi på arbejdspladser i Danmark

Undersøgelsen “Arbejdsmiljø og Helbred”, der er en national, repræsentativ spørgeskemaundersøgelse af danske lønmodtageres arbejdsmiljø, viser, at det i perioden 2012-2018 ikke har været muligt at knække kurven for lønmodtagere, der angiver fysiske eller psykiske belastninger i deres job. Derfor blev der indgået en ny arbejdsmiljøaftale i april sidste år. 


Som led i udmøntningen af aftalen har beskæftigelsesministeren sammen med forligskredsen afsat 134 millioner kroner i de næste tre år øremærket brancher, hvor der er behov for en særlig indsats for at sikre bedre arbejdsforhold. På den baggrund skruer Arbejdstilsynet op for tilsynet med virksomheder i udvalgte brancher med særligt fokus på problemer med det psykiske, fysiske og kemiske arbejdsmiljø.


- Flere danskere skal kunne tage på arbejde uden at blive syge eller nedslidte. Nogle medarbejdere rammes hårdere end andre. Derfor sætter vi nu ind i udvalgte brancher, der præges af alvorlige arbejdsmiljøproblemer. Med den styrkede indsats vil vi forebygge fysisk og psykisk nedslidning og samtidig øge fokus på de arbejdspladser, hvor medarbejderne udsættes for farlig kemikaliepåvirkning. Ved at målrette tilsynet på denne måde, kan vi forebygge problemer, som ellers kan koste både den enkelte medarbejder, virksomheden og samfundet meget dyrt på længere sigt, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).


Som en del af den nye arbejdsmiljøaftale fra foråret har S-Regeringen afsat 39 millioner kroner i 2020 stigende over de næste tre år til 54 millioner kroner i 2022. De nye brancherettede indsatser er blevet vedtaget med inspiration fra det helhedsorienterede bygge- og anlægstilsyn, der blev gjort permanent i 2018. Det viste, at der er grundlag for løbende at afprøve nye brancherettede tilsynsindsatser, som er særligt målrettet de væsentligste arbejdsmiljøproblemer i udvalgte brancher.

Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transporterhvervet holder Danmark kørende og får stadig nye biler
- Savværk tager spærene med på ny sværlasttrailer
- Elektrificering af banen mellem Aarhus og Fredericia går i gang
- Mandskab ved den dansk-tyske grænse får ros for deres indsats
- Endnu en tankstation åbner for diesel produceret ud fra naturgas
- Energiselskab sender omkring 400 medarbejdere hjem med fuld løn
- Coronakrisen må ikke stoppe EU’s Vejpakke
- Transporten over Storebælt er
- Forhandlingssekretær i 3F undrer sig
- Otte ud af EU’s 27 medlemsstater vil have EU til at aflyse EU’s vejpakke
- - Er det samfundsmæssigt forsvarligt
- - Er det sammenhold og samme hold

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst