Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Bro over Limfjorden skal renoveres

Mandag 24. februar 2020 kl: 10:28
Share  


Af: Redaktionen

Bro over Limfjorden skal renoveres

De næste tre år skal Sallingsundbroen, der blev indviet i 1978 og forbinder Salling og Mors, have ny belægning, ny fugtisolering, nye støjdæmpende fuger og nyt autoværn. Renoveringen sker for at forlænge broens levetid. Arbejdet, der vil finde sted i sommerhalvåret, går i gang fredag 28. februar

Baggrunden for at sætte gang i en renovering af broen er, at Vejdirektoratet har konstateret, at broens fugtisolering, fuger, autoværn og vindskærm er i ringe stand. Det omfattende arbejde udføres i perioden 2020-2022, og alle tre år arbejdes der i sommerhalvåret fra omkring begyndelsen af marts til og med oktober.
 

- Vi skal i gang med en hovedistandsættelse af Sallingsundbroen. Broen skal have ny fugtisolering, ny belægning på kørebaner og cykelsti og fortove, og renoveringen omfatter også nye dilatationsfuger, nyt autoværn og vindskærm foruden betonreparationer. Vi starter i år og er færdige i 2022, men vi arbejder kun på broen i sommerhalvåret, siger projektleder Jørn Andreas Kristensen fra Vejdirektoratet.  


Mens renoveringen er i gang, kan både biler, cyklister og gående fortsat passere broen. Arbejderne er planlagt, så trafikken kan afvikles med få begrænsninger, mens der arbejdes på broen.

 
- Renovering af broer er særligt udfordrende, for ofte er broerne den eneste transportmulighed mellem to lokaliteter, så det er vigtigt, at vi sørger for, at trafikken kan afvikles, mens vi arbejder, siger Jørn Andreas Kristensen og fortsætter:


- Det er også derfor, at vores arbejde på Sallingsundbroen foregår over tre år. I år arbejder vi i broens østlige side, næste år rykker vi over i den vestlige side, og i 2022 vil vi så arbejde i midten af broen, så det i hele perioden er muligt at passere broen, mens arbejdet pågår.

 
Vejdirektoratet har i planlægningen af projektet tilstræbt, at trafikanterne generes mindst muligt. For den kørende trafik vil der således kun være begrænsninger i form af reduceret bredde af kørebaner og hastighedsnedsættelse til 50 km/t.
 

De smallere kørespor betyder dog, at brede landbrugskøretøjer ikke kan køre over broen, som de plejer. De vil kunne passere broen to gange i døgnet på fastlagte tidspunkter.
 

- Brede landbrugskøretøjer har brug for at komme over broen, så derfor vil landbrugskøretøjer to gange om dagen kunne passere broen, mens vi så lukker for den øvrige trafik. Der skal bookes tid til passagen, der vil finde sted tidligt om morgenen og om aftenen i begge retninger, siger Jørn Andreas Kristensen.
 
I vinterhalvåret vil der kunne køres på broen uden restriktioner.  


Fakta om Sallingsundbroen og renoveringsarbejdet:
  • Sallingsundbroen er fra 1978 og forbinder øen Mors og halvøen Salling
  • Renoveringen strækker sig over tre år fra 2020-2022, og der arbejdes alle tre år fra cirka marts til og med oktober
  • Trafikken afvikles i to kørespor i hele perioden. Hastigheden sættes ned fra 80 km/t til 50 km/t, og kørebanernes bredde reduceres
 
Brede landbrugskøretøjer kan bestille passage over broen på https://booking.arkil.dk


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transporterhvervet holder Danmark kørende og får stadig nye biler
- Savværk tager spærene med på ny sværlasttrailer
- Elektrificering af banen mellem Aarhus og Fredericia går i gang
- Mandskab ved den dansk-tyske grænse får ros for deres indsats
- Endnu en tankstation åbner for diesel produceret ud fra naturgas
- Energiselskab sender omkring 400 medarbejdere hjem med fuld løn
- Coronakrisen må ikke stoppe EU’s Vejpakke
- Transporten over Storebælt er
- Forhandlingssekretær i 3F undrer sig
- Otte ud af EU’s 27 medlemsstater vil have EU til at aflyse EU’s vejpakke
- - Er det samfundsmæssigt forsvarligt
- - Er det sammenhold og samme hold

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst