Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

2020 startede stille i Københavns Lufthavn

Onsdag 12. februar 2020 kl: 11:11
Af: Redaktionen

Luftfarten globalt er under pres med økonomisk usikkerhed, Corona-virus, brexit og klimaomstilling. Det mærkede Københavns Lufthavn i årets første måned, hvor passagertallet faldt med 0,4 procent i forhold til januar sidste år

Passagertallet i lufthavnen på Amager landede på 1.963.426 rejsende, hvilket var 8.741 færre end i januar sidste år.


- Luftfarten er globalt under pres og 2020 er startet med en vis portion økonomisk usikkerhed på grund af Corona-virus, handelskrig, Brexit og den helt afgørende klimaomstilling, siger administrerende direktør Thomas Woldbye.


- Samtidig er vores næststørste kunde Norwegian godt i gang med at gennemføre selskabets nye strategi, hvor der satses på lønsomhed fremfor vækst.


De sidste uger i januar kunne Københavns Lufthavn også mærke effekten af Corona-virus udbruddet i Kina. Antallet af rejsende på ruterne til Kina faldt med godt 3.000 i forhold til januar sidste år.


Ved månedens udgang besluttede SAS at stoppe selskabets direkte flyvninger til Shanghai og Beijing foreløbig frem til marts. Sichuan Airlines har midlertidigt stoppet de fleste af selskabets flyvninger til Chengdu, mens Air China fra februar har annuleret en del af selskabets tre ugentlige direkte flyvninger til Beijing. Fra 1. marts og frem til 28. marts stopper Air China alle flyvninger til Danmark.


- Trafikken mellem Kina og Danmark vil være markant mindre i februar. Vi forventer også, at det til en vis grad vil påvirke trafikken til resten af Asien. Det er en situation, der lige nu udvikler sig fra dag til dag, siger Thomas Woldbye.


London er fortsat den absolut mest travle destination fra København med op til 23 afgange dagligt på hverdage. Trods Brexit den 1. februar, hvor Storbritannien forlod EU, er forventningen, at London-trafikken vil være ”business as usual” frem til årets udgang.


- EU og Storbritannien har en midlertidig aftale om at behandle britiske rejsende som andre EU-borgere frem til årets udgang. Til den tid er det forhåbentlig lykkedes at forhandle en god, permanent aftale om flytrafik mellem Storbritannien og EU-landene, siger Thomas Woldbye.


Når det gælder de lange ruter ud af Europa, er der i januar et fald på 5,3 procent - primært fordi Norwegian ikke længere flyver til USA fra København, men i stedet satser på ruterne til Europa.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny trafikplan for Skive kommune er sendt i høring
- Fredag 15. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Afsluttede sager om arbejdsskader beløb sig til godt to millioner kroner
- Fagforening fik 900.000 kroner i kassen
- Myndighederne får lettere ved at forfølge lovovertrædere fra andre EU-lande
- Sygemeldte skal samlet til 60.000 færre samtaler i jobcentret
- Fjernbus havde nedslidte dæk og fik kørselsforbud
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Trafikalt knudepunkt i Gentofte ved Kongens Lyngby bliver plads til vejarbejder
- Færgerederi introducerer nye billetpriser
- Kvinder rammes oftere af arbejdsrelateret stress end mænd

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst