Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Container nummer 540.363 er lastet på et skib i Aarhus Havn

Onsdag 4. december 2019 kl: 10:35
Share  


Af: Redaktionen

Onsdag kørte en Danmarksrekord fra Danish Crown i Horsens via motorvej E45 til Aarhus havn, hvor den blev lastet på et containerskib. Dermed slog Aarhus Havn sin egen rekord med hensyn til antal håndterede containere næsten en måned før årsskiftet. Den hidtidige rekord blev sat sidste år med 540.363 containere (TEU) - eller mere end én container i minuttet hver dag året rundt

De containere, der løftes over kaj på Aarhus havn i den resterende del af december, udgør således årets vækst i containeromsætningen. Og den vækst skal så lægges oven i de seneste to års fremgang på omkring 20 procent.


Kundechef i Aarhus Havn, Nicolai Krøyer, havde ved årets begyndelse en forventning om, at Aarhus Havn i 2019 ville slå sin egen rekord i containeromsætning, men han er alligevel overrasket over, at det allerede er sket efter ca. 11 måneder.


- Vi bygger trods alt oven på en to-årig periode med en vækst på 20 procent. Derfor er det meget positivt, at hver eneste container, der løftes over kaj fra i dag og resten af året, tikker ind på omsætningstallet som fremgang, siger Nicolai Krøyer.


Han vurderer, at nogle af landets store eksportvirksomheder har travlt og sender langt flere varer ud af landet end på samme tidspunkt sidste år.


- Hvis min fornemmelse er rigtig, handler det om øget eksport og dermed også vækst i beskæftigelsen. Det må jo siges at være en rigtig positiv situation, siger Nicolai Krøyer.


Han har også noteret sig, at Hamburg Havn glæder sig over en fremgang på 6,9 procent i årets første ni måneder, mens gennemsnittet hos Hamburg Havns nærmeste konkurrenter ligger på 3,4 procent.


- Ud fra de tal kan jeg konstatere, at vi ligger godt i markedet, og jeg er ret sikker på, at vi aktuelt både tager markedsandele nationalt og internationalt, siger Nicolai Krøyer.


Aarhus Havn ser frem til en fortsat stigning i containeromsætningen i 2020, hvor også et helt nyt containerrederi begynder at anløbe Aarhus Havn i fast rutefart. Det er det grønlandske Royal Arctic Line, der har indgået en aftale om samsejling med islandske Eimskip, der i forvejen udgør en væsentlig del af omsætningen på Aarhus havn. 


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kontrol med dyretransporter har været mangelfuld
- Rigsrevisorerne skriver beretning om dyretransporter
- Det er for nemt bare at give store bøder
- Tidligere transportminister klippede fragtmændenes røde snor
- Virksomhederne investerer i nye biler
- Esbjerg-vognmand dækker sig ind med tre-årig aftale
- Lastvognsmekanikerfaget var med til DM i Skills - med succes
- Transportkoncern samarbejder med kaffeproducent om grøn kaffetransport
- Tip-traileren rummer 37 kubikmeter under rullepresenningen
- Danmark søger om at blive vært for Euroskills i 2024
- Iveco har kåret årets forhandlere
- Fragtmænd indvier ny terminal ved motorvej E45

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst