Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Færgerederi udvider trafikken mellem Danmark og Nordatlanten

Tirsdag 3. december 2019 kl: 20:33
Share  


Af: Redaktionen

Smyril Line, der sejler mellem Hirtshals og havne på Færøerne og Island, vil fra midten af januar 2020 udvider trafikken til og fra Hirtshals Havn for at øge serviceringen af godstrafikken på Færøerne og Island samt at kunne betjene det stigende antal rejsende til og fra Færøerne og Island

Til det formål har Smyril Line købt ro/ro-skibet »Bore Bank« af det finske rederi Bore. Smyril Line overtager det 138 meter lange og 23 meter brede skib, der er bygget i Norge i 1998, midt i december.


Hos Smyril Line får skibet navnet »Akranes«. Fremover vil Smyril Lines samlede flåde bestå af i alt fem skibe - »Hvitanes«, »Eystnes«, »Norröna«, »Mykines« og »Akranes«.


Ifølge Smyril Line skal Akranes bruges til at etablere en ny fragtrute mellem Tórshavn på Færøerne, Thorlakshöfn i Island og Hirtshals. Den kommende rute åbner for nye muligheder på det islandske og skandinaviske marked, idet de islandske og skandinaviske virksomheder får nye og gode transittider samt en shortsea-løsning mellem Reykjavík-området og Skandinavien. Ruten bliver dermed en af de hurtigste godstransportløsninger mellem Skandinavien og området ved Reykjavik.


- Smyril Lines udvidelse af trafikken kommer ikke som nogen overraskelse for Hirtshals Havn, da vi over de seneste år har set, at Smyril Line har udvist en betydelig handlekraft, der tilsvarende har betydet en løbende og strategisk velfunderet vækst hos rederiet, siger Hirtshals Havns administrerende direktør, Jens Kirketerp Jensen.


Han peger på, at Hirtshals Havn vil fortsætte sit stadige arbejde med udviklingen af rutenettet på havnen og vil dermed fastslå havnens position som et logistisk omdrejningspunkt i Skandinavien.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Svensk rederikoncern udflager selskab til Danmark
- Skånsk havn nåede nye ro/ro-højder
- Rederi suspenderer ro/ro-forbindelse
- Ny brancheforening på shipping-området har fået sin formand
- Kranerne fra Kina skal krane i Stockholm
- Transportjuristerne giver et overblik over de nye Incoterms 2020
- Transportkoncern fra Esbjerg åbner kontor i Italien
- Amerikansk-kinesisk handelsaftale er godt nyt for dansk skibsfart
- Containerterminal vil blive fossilfri i 2020
- Limfjordshavn skifter navn og lægger ny 10-årsplan
- Billigere billetter skal skabe mere trafik på færgerute
- Hurtigfærge skal sejle ekstra ture til Folkemødet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst