Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Tungvognskontrol afslørede ulovlige hvil i tre ud af fem kontrollerede lastbiler

Torsdag 21. november 2019 kl: 20:28
Share  


Af: Redaktionen

Da politiets Tungvognscenter Nord søndag eftermiddag 17. november foretog en rastepladskontrol langs Motorvej E45 i Nordjylland, fik tre ud af fem lastbilchauffører bøder for blandt andet at bryde lovgivningen om køre-/hviletid. Målet med kontrollen var at undersøge, om de parkerede lastbiler overholdt deres køre-/hviletider. Allerede ved den første lastbil viste det sig, at der var urent trav

Den første lastbil var fra Bulgarien, og ved kontrollen kunne politiet konstatere, at lastbilen havde kørt rundt i Danmark i fire dage uden, at der var betalt vejafgift til staten. Chaufføren var heller ikke i besiddelse af et chaufføruddannelsesbevis, således at han lovligt kunne føre køretøjet. 


- Og så var han også i færd med at afholde et regulært ugentligt hvil på over 45 timer, siger politikommissær Claus Kjær-Pedersen fra politiets Tungvognscenter Nord.


Ifølge lovgivningen må chaufføren ikke holde et sådant hvil i en lastbil. Den samlede bøde for forseelserne til chauffør og vognmand lød på 37.000 kroner.


Da der var tale om en udenlandsk chauffør og en udenlandsk virksomhed, skulle bøden betales på stedet. Det kunne virksomheden ikke, hvorfor lastbilen blev sikret med hjullås, indtil betalingen var sket.


Chauffører i to polske lastbiler brød også reglerne
Ved siden af den bulgarske lastbil holdt der to polsk indregistrerede lastbiler, hvor chaufførerne var i færd med at bryde samme regler om køre-/hviletid. 


- I den første af de to polske lastbiler var to filippinske chauffører i færd med at lave mad. Vi kunne igen konstatere, at de var i gang med at afholde et regulært ugentligt hvil på over 45 timer i lastbilen, selvom det ikke er tilladt. De fik bøder for sammenlagt 30.000 kroner, siger politikommissær Claus Kjær-Pedersen videre. 


I dette tilfælde garanterede et dansk speditionsfirma for bøden med det samme, så lastbilen kunne køre igen.


I den anden polske lastbil befandt sig to polske chauffører, der lige som de øvrige chauffører også var ved at afvikle et langt hvil i strid med lovgivningen. Igen udstedte politiet derfor bøder for samlet set 30.000 kroner. Disse bøder blev betalt på stedet med kreditkort.


- Men der var trods alt to andre lastbiler på rastepladsen, som havde styr på tingene, konstaterer politikommissæren.


 
Tungvognscenter Nord har hovedkvarter på Politigården i Aalborg og dækker Nordjyllands, Midt- og Vestjyllands og Østjyllands politikredse.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Vejpakkeresultat kan sikre klarhed om reglerne i vejgodstransporten
- Vognmandsorganisation venter med at juble
- Der er opnået enighed om spilleregler for vejtransporterhvervet
- Elektriske Fuso-lastbiler er kørt ud på danske veje
- 540 veltrimmede og tilpassede heste var mådeholdende
- Tunge el-drevne konceptlastbiler er på vej til anlægs- og regional transport
- Forhandler dækker sig ind med to nye kraner
- Kranen kommer på arbejde - entreprenørarbejde
- Erhvervsorganisationer har præsenteret klimaplan for dansk vejgodstransport frem mod 2030
- Vognmandsforening efter lyser mere kontrol hos postkasseselskaber
- Fynsk vognmand bestiller 35 lastbiler til sit mandskab
- Europæiske transportorganisationer vil have aftale om mobilitetspakke

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst