Klik venligst

Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Scandinavisk flyselskab indsætter nye luftbusser

Fredag 15. november 2019 kl: 10:02
Share  


Af: Redaktionen

SAS vil til september næste år sætte det første af tre nye Airbus A321LR-fly ind i sit rutenetværk. Flytypen reducerer CO-udledningen med op til 18 procent sammenlignet med tidligere generationer af fly og matcher behovet for at kunne tilbyde langrutedestinationer med mindre fly. Indsættelsen af de nye Airbus-fly er en del af et større initiativ, der skal styrke SAS’ tilbud til USA

SAS betegner Airbus A321LR, der er specialkonfigureret til at flyve længere distancer end et standard kortrutefly af samme størrelse, som en vigtig, strategisk fornyelse af selskabets flåde.


- Det er en helt ny flytype for både SAS og luftfartsbranchen, og det egner sig utroligt godt til det skandinaviske marked og vores rejsemønstre. Vi vil kunne tilbyde flere interkontinentale ruter, færre mellemlandinger og kortere rejsetider til og fra Skandinavien, siger Simon Pauck Hansen, der er koncerndirektør i SAS.


Flyet har plads til 157 passagerer fordelt på tre rejseklasser, der følger produktet på resten af SAS’ langruteflåde. Ligesom flytypen A320neo, som SAS i dag har introduceret i flåden, reducerer A321LR CO2-udledningen med op til 18 procent sammenlignet med tidligere generationer af fly.


- Nedbringelse af vores CO2-udledning er en afgørende prioritering for SAS, og den igangværende flådefornyelse er en massiv investering, som skal sikre en mere bæredygtig måde at rejse på, siger Simon Pauck Hansen.


Frem til 2023 vil Airbus levere følgende fly til SAS:
  • 80 Airbus A320neo
  • 8 Airbus A350
  • 3 Airbus A321LR 
  • 5 Airbus A330 Enhanced 

Styrket tilbud til USA
Det første af tre nye A321LR vil blive indsat 18. september 2020 på flyvninger mellem København og Boston i USA. I dag flyves ruten i sommerperioden med en Airbus A330, og ruten forlænges fra næste år over vinterperioden med seks ugentlige afgange med den nye flytype. Det betyder, at ruten bliver en helårsdestination.


Samtidig styrker SAS tilbuddet til New York og Miami. Aftenafgangen mellem København og New York tilbydes næste år fra marts til oktober, og der indsættes en afgang tirsdag. Mellem Skandinavien og Miami vil SAS tilbyde daglige afgange fra 18. september 2020 i form af tre ugentlige fra København samt to ugentlige afgange fra både Stockholm og Oslo.


For nylig annoncerede SAS også en ny rute fra København til Los Angeles, der åbner 13. januar 2020. Kapaciteten på flere amerikanske destinationer udvides yderligere, når den nye Airbus A350, der har plads til 300 passagerer, indsættes på eksisterende ruter fra København til Chicago, New York og San Francisco fra januar 2020.


Om SAS Airbus A321LR:
  • Tre serviceklasser: 22 SAS Business, 12 SAS Plus, 123 SAS Go. Totalt 157 sæder
  • Sædekonfiguration: SAS Business: skiftevis 2 plus 2 og 1 plus 1, SAS Plus: 2 plus 2, SAS Go: 3 plus 3
  • Kabinerne i SAS Business og SAS Plus bliver tydeligt separeret fra resten af flyet, og sæderne i SAS Business er ”full flat”. Derudover har alle sæder IFE-skærme. Sæderne i SAS Business og SAS Plus har både normale strømstik samt USB-stik, mens sæderne i SAS Go har strømforsyning gennem USB-stik
  • Toiletter: 1 i forenden til SAS Business og 3 til SAS Plus/Go i bagerste del af kabinen
  • Andre features: højhastigheds Wi-Fi, mindsket støj i kabinen og avanceret mood light

SAS har bestilt tre A321LR-fly og planlægger, at alle tre er i drift i forbindelse med sommerprogrammet 2021
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Passagertallet faldt med 86 procent
- 87,8 procent færre valgte at flyve
- Lufthavn forventer et sommerfald på mellem 85 og 95 procent
- Politisk flertal har aftalt en genstart af luftfarten
- Østjylland og Sydnorge får syv-dages sommerrute
- Gratis vejrdata skal blæse samfundet mod mere bæredigtighed
- Flere byer får flyforbindelser tilbage
- Skatteforvaltningen indgår kontrakt om nyt system til import og toldangivelser
- Flypassagerer kan klage over aflyste rejser indenfor EU
- Danmark fik en klima-aftale inden sommerferien
- Enhedslisten stiller modkrav for at støtte genstart af luftfarten
- Kommende tysk EU-formandskab har åbnet sin web-side

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst