Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Kursen på svenske kroner er faldet - passagertallet er stigende

Tirsdag 15. oktober 2019 kl: 09:37
Share  


Af: Redaktionen

Den lave svenske krone gør det billigere for blandt andet danskere at holde ferie eller tage endagsture til Sverige. Det har betydet, at flere har besøgt Sverige - blandt andet via færgerne fra Frederikshavn og Grenaa

Færgerederiet Stena Line kan se tilbage på en sommersæson, hvor Sverige har været en populær destination. Om bord på Stena Lines færger har der sammenlignet med sidste år været en vækst på 7 procent i antallet af gæster, som vælger at bruge mere end en enkelt dag i Sverige. Samtidig er Stena Lines salg af hotelpakker i Göteborg steget med 32 procent i forhold til 2018.


Gitte Krog, der er salgs- og marketingchef for Stena Line i Danmark, peger på, at valutaeffekten tiltrækker mange danske gæster.


- De bruger gerne flere dage i det svenske. Det kan vi blandt andet se på stigningen i antallet af danske færgegæster, der rejser ud og hjem på forskellige dage, siger Gitte Krog.

 
Den lave svenske krone gør alt fra mad til camping og underholdning billigere, og det har betydet, at flere danskere vælger at tage på weekendture eller holde ferie i Sverige. Göteborg er én af de byer, der især har oplevet flere turister fra eksempelvis Danmark. Ifølge tal fra Göteborg & Co er antallet af danske overnatninger i Göteborg steget med 27 procent siden 2015. Fra januar til august 2019 er antallet af overnattende danske gæster steget med 11 procent sammenlignet med 2018. Tendensen ser ud til at fortsætte året ud.
 

- Vi kan se, at stimen af danske turister i Sverige ser ud til at fortsætte i efteråret, hvor det primært er aktiv ferie, spa/wellness og shopping, der lokker de danske gæster til, siger Gitte Krog.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Banedanmark trykker på on-knappen til elektrificering mellem Roskilde og Holbæk
- Norsk lavprisflyselskab åbner ny rute fra København til Stavanger
- Stigende trængsel gør det svært for virksomheder at tiltrække medarbejdere
- En fast forbindelse over Kattegat er med i S-Regeringens tanker
- Scania fik registreret flest nye busser
- Minister lægger op til Euro-norm frem for dato-norm
- Flyselskab fornyer samarbejdsaftale med rejseselskab
- Amerikansk passager i bus fra Tyskland havde svampe og marihuana med
- Luftkvaliteten er forbedret
- Aftalen mod social dumping på landevejene
- Stort folketingsflertal står bag ny aftale mod løndumping på landevejene
- Politikere kommenterer aftalen mod løndumping på landevejene

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst