Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

To brancheforeninger smelter sammen til én

Mandag 16. september 2019 kl: 10:27
Af: Redaktionen

Fra 1. januar bliver der skabt en ny maritim brancheforening. Det sker, når de to foreninger, Danmarks Skibsmæglerforening og Danske Havnevirksomheder, lægges sammen. Navnet på den nye forening bliver Danske Shipping- og Havnevirksomheder, som organiseres som en brancheforening i DI

Danske Shipping- og Havnevirksomheder vil rumme godt 100 private virksomheder, som især er aktive inden for havneterminaldrift, godshåndtering, skibsmæglervirksomhed, befragtning og anden virksomhed relateret til havne og søtransport. 


- Vi mener, vi har fundet en rigtig god løsning for begge foreningers medlemmer, siger formand for Danmarks Skibsmæglerforening, Tonny Dalhøj Paulsen. 


- De to foreninger har allerede mange fælles medlemmer og fælles agendaer. Med Danske Shipping- og Havnevirksomheder forener vi kræfterne og skaber en stærkere forening med en forbedret service og en styrket profil. Det er til gavn for medlemmerne, siger han videre.


 Formanden for Danske Havnevirksomheder, Klaus G. Andersen, peger på, at branchen står over for nogle store udfordringer med blandt andet Brexit, toldsystemer, klima og miljø, boligbyggeri på erhvervshavnene, ulovlig statsstøtte, offentligt opgavetyveri og uklare rammevilkår. 


- Det er vigtigt, at vi står sammen, og at de private shipping- og havnevirksomheders stemme bliver hørt. Danske Shipping- og Havnevirksomheder vil netop gøre det muligt at tale med en stærkere stemme og få mere indflydelse, siger Klaus G. Andersen.

 
De to foreningers bestyrelse har allerede truffet enstemmige beslutninger om sammenlægningen. Den formelle vedtagelse sker på foreningernes generalforsamlinger, som afholdes 26. september. Sammenlægningen vil træde i kraft 1. januar 2020. 
 

Sekretariatet vil blive placeret sammen med DI Transport i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København. 

De to nuværende sekretariatschefer - Jesper Sebbelin og Jakob Svane - fortsætter i det fælles sekretariat. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst