Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Vognmænd var til sensommermøde med transportministeren

Torsdag 15. august 2019 kl: 12:40
Share  


Af: Redaktionen

Onsdag besøgte repræsentanter fra vognmandsorganisationen DTL Benny Engelbrecht (S), der er transportminister i den nye S-Regering, som trådte til i begyndelsen af juli

På sensommermødet, der fandt sted i Transportministeriet, drøftede repræsentanterne fra DTL - formand Martin Danielsen, administrerende direktør Erik Østergaard og underdirektør Ove Holm - en række punkter med ministeren.


DTL fremhæver blandt andet, at bekæmpelse af social dumping både i Danmark og gennem EU’s vejpakke blev drøftet indgående.


- Vi havde anledning til at fremhæve de forslag til at bekæmpe social dumping i transporterhvervet, som både VLAK- regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet lagde frem under valgkampen - og tillige DA/FH’s udspil om samme tema, siger direktør Erik Østergaard og fortsætter:


- Som vi kunne forstå det på ministeren, er de ikke glemt, og der forestår nu en politisk proces for at få dem gennemført.


DTL pegede over for den nye transportminister også på, at organisationen har en forventning om, at ministeren vil træde i sine forgængeres fodspor i den Road Alliance, som opstod under den tidligere SR-Regering, og som har lagt en stærk linje i forhandlingerne om EU's vejpakke.


Danske og internationale klimamål på transportområdet blev også rundet. Noget, som DTL anser for en bunden opgave for branchen, og som i årevis har været genstand for virksomhedsrettet vejledning i form af håndbøger, råd og værktøjer.


- Ministeren fik forelagt DTL’s 10 forslag til en grøn omstilling på transportområdet, og vi fornemmer tydeligt, at man i Transportministeriet tager ansvaret på sig med hensyn til at få gennemført omstillingen for transportsektoren - en proces, som DTL meddelte, at man aktivt vil bidrage til, påpeger Erik Østergaard.


Infrastrukturen kom også på bordet - blandt andet med et ønske fra DTL om at få gjort noget ved de manglende parkeringspladser til tunge køretøjer på rastepladserne. Her peger DTL på Vejdirektoratets forslag til, hvordan man skaffer 427 ekstra lastbilparkeringspladser. Manglen på P-pladser har i øvrigt en væsentlig sammenhæng med en vedtagelse af EU's vejpakke.


Endelig kunne delegationen fra DTL rose Transportministeriet for den vellykkede gennemførelse af øget lastkapacitet for lastbiler, som er blevet realiseret gennem årene.


- Den linje ser vi gerne fulgt af flere muligheder som for eksempel fem-akslede lastbiler, øget højde og bedre betingelser for særtransporterne, påpeger Erik Østergaard.


PostNord og de kommende postlovsforhandlinger blev også drøftet på mødet.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Vognmand i Vindinge har fået en kold kasse
- Efter otte måneder er der kommet godt 14 millioner i kassen
- Tyskland mangler mellem 35.000 og 40.000 p-pladser til lastbiler
- Tyske lastbiler bliver mindre og mindre miljøbelastende
- Transportvirksomhed inviterer til fyraftensmøde om nye Incoterms 2020
- Ny fleksibel servicekontrakt tilpasser sig kilometertallet
- Transportkoncern rationaliserer efter opkøb
- Den fireakslede medbringer gods og truck
- Støjskærmen blev billigere - og dermed længere
- Brolejer skal renoveres
- Brande-vognmand kan køre hjem med en brand-ny trailer
- Et britisk farvel til EU uden aftale giver massive problemer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst