Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
OPGØRELSE OVER VERDENS SØFARTSNATIONER:

Danmark råder over den femte største handelsflåde

Torsdag 11. juli 2019 kl: 08:58
Af: Redaktionen

Danmark rykker et trin op ad listen over verdens største søfartsnationer målt på handelsskibe som opereres af danske rederier. Danmark placerer sig nu på en femteplads foran nationer som USA, Tyskland, Hong Kong, Sydkorea og Storbritannien - foran ligger Japan, Kina, Singapore og Grækenland

Det er kun halvandet år siden, Danmark overhalede Tyskland og rykkede op på en sjetteplads på listen over verdens største handelsflåder målt på skibe, som opereres af danske rederier. Nu har den danske handelsflåde taget et hop mere og er sejlet forbi USA’s handelsflåde og ligger nu pladsen som den femtestørste i verden.


Danske rederier eksporterede sidste år for 188 milliarder kroner, og søfart er dermed et af Danmarks største eksporterhverv. Rykket til femtepladsen på listen over verdens største opererede handelsflåder viser ifølge administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen, at de seneste års kurs for dansk søfart har virket.


- Det glæder mig meget, at Danmarks handelsflåde nu er den femtestørste i verden målt på de skibe, som opereres af danske rederier. Vi har set stor vækst i de skibe, som danske rederier driver, og samtidig er der flere skibe under dansk flag end nogensinde før, siger Anne H. Steffensen, der dog advarer mod at hvile på laurbærrene. 


- De næste 5-10 år er helt afgørende for at finde vejen frem mod det CO2-neutrale skib, som vil være forudsætning for fortsat vækst i skibsfarten. Den viden, der er påkrævet, skal komme gennem investering fra erhvervet, målrettet forskning, uddannelse og innovative start-ups, som kan fastholde og udvikle den danske handelsflådes position som nu femte største i verden, siger hun videre.


Danmark i grøn førertrøje
Erhvervsminister Simon Kollerup er enig i, at der fortsat skal være et stærkt fokus på forskning og innovation inden for søfart, ikke mindst når det gælder bæredygtighed.


- Danmark er et lille land, men der er alligevel ikke mange andre lande, som kan måle sig med os, når det gælder søfart. Det skyldes naturligvis, at vi er en nation med lange stolte traditioner til søs, men også at vi her i nyere tid er nogle af dem, som går forrest for at sikre en grøn omstilling af søfarten, siger erhvervsminister Simon Kollerup og fortsætter:


- Som grøn erhvervsminister er jeg særligt glad for at se, at branchen har sat en bæredygtig kurs med konkrete tiltag og visionære ambitioner for hvordan, vi kan styrke den grønne omstilling. Det er en tilgang som regeringen bakker 100 procent op om og som skal understøttes med en aktiv og grøn erhvervspolitik, hvor bæredygtighed og konkurrencedygtighed går hånd i hånd.


Verdens lande er i FN’s søfartsorganisation, IMO, blevet enige om en målsætning om, at udledningen af drivhusgasser fra shipping i 2050 skal være reduceret med mindst 50 procent i forhold til niveauet i 2008. Den danske rederikoncern, Mærsk, er gået endnu længere og har sat sig et mål om at være helt CO2-neutrale i 2050.


Opgørelsen inkluderer handelsskibe (herunder passagerskibe), offshore-skibe og diverse skibe, herunder slæbebåde. Krigsskibe, fiskeskibe og andre ikke-handelsskibe, herunder fartøjer og konstruktioner, der ikke kan sejle selv, indgår ikke i opgørelsen.
(Kilde: IHS Seaweb)







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst