Klik venligst

Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Danske Rederier hilser ny S-Regering velkommen

Onsdag 26. juni 2019 kl: 12:43
Share  


Af: Redaktionen

Danske Rederier ser positivt på den aftale, Socialdemokraterne sent tirsdag aften præsenterede med SF, De Radikale og Enhedslisten. Organisationen fremhæver, at det er godt og nødvendigt med øgede midler til grøn forskning

Med et stærkt fokus på klima og grøn omstilling flugter den politiske aftale, der landede sent tirsdag aften, med Danske Rederiers vigtigste prioriteter. Derfor ser administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen, frem til at samarbejde med den nye S-Regering om at finde grønne løsninger til skibsfarten.


- Først og fremmest tillykke til Danmarks næste statsminister, Mette Frederiksen. Hun er lykkedes med at lande en politisk aftale, der knytter en ansvarlig erhvervspolitik sammen med et stærkt fokus på klima og den grønne omstilling. Det er en dagsorden, som vi i Danske Rederier i den grad også arbejder for og bakker op om, siger Anne H. Steffensen og fortsætter:


- Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde om, hvordan vi kan bibeholde Danmarks førerposition inden for søfart samtidig med, at vi sammen finder frem til en mere klimavenlig skibsfart. Det er en bunden opgave at finde frem til det CO2-neutrale skib, og derfor er vi hos Danske Rederier specielt glade for at se en politisk vilje til at øge midlerne til grøn forskning og demonstrationsprogrammer.


Aftalen mellem Socialdemokraterne, SF, De Radikale og Enhedslisten lægger også op til at inddrage interessenter i arbejdet for et mere energieffektivt samfund. Her er Danske Rederier klar til at indtage en aktiv rolle.


- Søfarten har allerede ambitiøse globale mål for nedbringelse af sit klimaaftryk. Men hvis vi skal nå de mål - og det skal vi - så er vi afhængige af løsninger, som vi endnu ikke kender. Derfor bør en del af de midler, den nye regering vil afsætte til grøn forskning, øremærkes til det maritime område, siger Anne H. Steffensen.


- Vi har med dansk søfart en styrkeposition og dermed en unik chance for at udvikle nye eksportmuligheder i en virkelighed med global efterspørgsel på grønne løsninger, siger hun videre.

 
Fakta om Dansk Søfart:
  • Det Blå Danmark står i runde tal for 25 procent af Danmarks samlede eksport og bidrager med både vækst og beskæftigelse i hele Danmark
  • Danmark er i øjeblikket verdens sjette største søfartsnation
  • Danske Rederier alene eksporterede i 2018 for 188 milliarder kroner
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Myndighederne åbner for flere rejser til og fra Sverige
- 83.000 passagerer har sejlet gratis i Danmark
- Hurtigfærge bliver i Philippinerne og skal sejle på Østersøen om to år
- Dansk skibsfart ligger i toppen af nye hvidlister
- Havn i Thy havde et godt år i 2019
- Flere søger ind på de maritime uddannelser
- Rederiorganisation har fået ny vice-administrerende direktør
- Skibsfarten genoptager internationalt klimasamarbejde
- Multiplads på Djursland-havn har plads til mange ting
- Dansk værft vinder udbud om miljøskibe
- Gående og cyklende kan komme gratis ud at sejle på 53 færgeruter
- Søsterskibe kommer til at krydse hianden på Østersøen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst