Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

3F gik i aktion i København

Tirsdag 11. juni 2019 kl: 16:23
Share  


Af: Redaktionen

Tirsdag mødte repræsentanter for 3F op og gik i aktion ved Amaliehaven i København, hvor de lukkede af for, at de udenlandske busser, der holdt på pladsen kunne komme ud - og at andre busser kunne komme ind. Målet med aktionen var at oplyse om de løn- og arbejdsvilkår, der gør sig gældende i Danmark - og især gøre opmærksom på den unfair konkurrence, der eksisterer i busbranchen - især på turistkørslen, der er præget af social dumping, snyd med moms med mere


Busvognmændenes organistion Dansk PersonTransport var med på sidelinjen, ligesom en række af foreningens medlemmer befordrede de gæster, der pludselig stod uden transport. 


Aktionen blev fulgt tæt af både TV2 og TV2News, der var vidne til, at 3F’erne både placerede et køretøj ved ind- og udkørslen til pladsen, så de udenlandske busser hverken kunne komme til eller fra parkeringspladsen.


Interessen for aktionen blev også delt af politiet. De udenlandske chauffører fik undervejs også besøg af to betjente, der gav sig til at kontrollere de fem udenlandske busser, der holdt indespærret på pladsen.


Bo Weye, faglig konsulent hos 3F Københavns Chauffører peger på, at aktionen var en succes og glæder sig over, at alle de påvirkede turister kunne komme sikkert videre.


- Jeg synes, at aktionen gik rigtig godt. Vi er tilhængere af, at man som EU-borger har ret til at arbejde i andre EU-lande. Med aktionen fik vi dog sendt et stærkt signal om, at det skal foregå på lige vilkår. Det var samtidig vigtigt for os at få viderebefordret de gæster, som sad fast i de udenlandske turistbusser, og sendt dem videre på fredelig vis i en dansk bus. Det er vognmændene, og ikke turisterne, der skal straffes, siger Bo Weye.


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Norsk rederi ombygger færger med hybrid-system
- Redningskoncern forbedrer indtjeningen - og retter op på tidligere handlinger
- Redningskoncern styrker sin ledelse
- Det er dyrt, når busserne sidder fast i trafikken
- Pendlingen er steget med 35 procent på 15 år
- Det er uacceptabelt med selfies i trafikken
- Hver tiende har taget taget billeder bag rattet
- Aggressiv passager blev sat af i Aarhus Lufthavn
- Ældre mennesker er overrepræsenteret i cyklistulykker
- Vi fører feltet for el-busser
- Kommuner og færgerederi indgår alliance på tværs af Kattegat
- Russisk passagerfly landede i en kornmar

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst