Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Dansk knowhow fra Storebælt kan blive til en global forretning

Fredag 7. juni 2019 kl: 11:09
Af: Redaktionen

Dansk knowhow fra Storebælt kan blive til en global forretning

IBM og Sund & Bælt indleder et tæt samarbejde om at levere en ny avanceret digital pakkeløsning, der kan forlænge levetiden på broer, veje og tunneler over hele verden. Det nye samarbejde kombinerer IBM’s digitale løsninger med Sund & Bælts tyve års erfaring med vedligehold af et par af verdens største broer og tunneller - i dette tilfælde primært Storebæltsforbindelsen


Det nye produkt, som IBM og Sund & Bælt er tæt på at have færdigudviklet, har fået produktnavnet Maximo for Civil Infrastructure Der er tale om en såkaldt Artificiel Intelligence-baseret Internet of Things-løsning.


Med det nye digitale værktøj bliver det muligt ret præcist at vurdere, hvornår og i hvilket omfang en bro eller en tunnel har behov for vedligeholdelse. Systemet kan kort sagt kortlægge broens eller tunnellens sundhedstilstand og fortælle, hvornår der skal sættes ind.


Sund & Bælt har i de seneste to år arbejdet med digitale løsninger, som erstatning for manuelle processer. Helt konkret har det medført, at Sund & Bælt har effektiviseret driften og sparet betydelige omkostninger, som samtidig betyder, at forventningerne til levetid for Storebæltsforbindelsen kan optimeres og forøges med mellem 50 og 100 år.


Marked for broejere i hele verden
Det er erfaringerne fra Storebælt og IBMs digitale udviklingsarbejde, der bliver samlet i Maximo for Civil Infrastructure, som inden for det næste år vil blive tilbudt til infrastrukturoperatørerejere over hele verden. Og det kan vise sig at være et stort marked. I USA konkluderede ”The American Road & Transportation Builders Association” således i deres seneste analyse 1. april i år, at over 47.000 broer i USA i øjeblikket er ”konstruktionsmæssigt mangelfulde”.


- Der er tale om en innovativ løsning skabt i fællesskab med Sund & Bælt, hvor deres erfaringer og vores teknologiske pakker har kreeret en ny, unik, global løsning, som vi kan være stolte af i Danmark. Det sker altså ikke hver dag, siger Henrik Bodskov, der er administrerende direktør IBM Danmark, i en kommentar til samarbejdet med Sund & Bælt.


Sund & Bælts administrerende direktør Mikkel Hemmingsen peger på, at efterhånden infrastrukturanlæggene bliver ældre og trafikpresset øges, er det af afgørende betydning at anvende nye metoder til at holde anlæggene sikre og operationelle hele tiden, uden at omkostningerne stiger. 


- Samarbejde med globale teknologipartnere som IBM kan hjælpe os til at sikre den fremtidige drift af vores forbindelser, og samtidigt er vi glade for, at erfaringer fra vores drift kan være til gavn for organisationer i industrien over hele verden gennem denne nye løsning, siger han.


Sund & Bælts involvering i udviklingen af denne løsning vil kunne skabe basis for eksport af dansk viden baseret på operationel erfaring og data til resten af verden. IBM indledte i 2017 et større samarbejde med Maersk om blockchain teknologi. Samarbejdet med Sund & Bælt er således blot IBM’s andet af sin art med en dansk virksomhed.


Parterne forventer, at første release af Maximo for Civil Infrastructure er færdigudviklet og tilgængeligt på markedet ultimo 2019, og allerede i første halvdel af 2020 vil yderligere faciliteter inden for dataindsamling og analyser bliver frigivet.


Fakta:
  • Digitaliseringen af drift og vedligehold på Sund & Bælts anlæg reducerer i dag omkostninger med to procent årligt
  • Frem mod 2023 ventes driftsudgifterne reduceret fra et ellers planlagt niveau på 500 millioner kroner til 400 millioner kroner årligt
  • Holdingselskabet Sund & Bælt ejer aktierne og varetager som moderselskab den overordnede styring af aktiviteterne i de 100 pprocent ejede datterselskaber A/S Storebælt, A/S Øresund, Sund & Bælt Partner A/S, BroBizz A/S, BroBizz Operatør A/S, A/S Femern Landanlæg og Femern A/S




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst