Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Nyt land er kommet på EU's sorte flyliste

Tirsdag 30. april 2019 kl: 10:28
Share  


Af: Redaktionen

EU's liste over usikre flyselskaber er blevet opdateret med nye flyselskaber fra Moldova. De blacklistede flyselskaber må ikke flyve til og fra EU-landene, men det betyder ikke, at de ikke kan operere uden for EU

EU’s Air Safety List bliver opdateret to gange om året, og den indeholder de flyselskaber, som EU-kommissionen af den ene eller den anden grund ikke har tiltro til. Selskaberne kan være havnet på den sorte liste, fordi EU-Kommissionen ikke mener, at luftfartsmyndighederne i de pågældende lande respekterer de internationale standarder for flysikkerhed eller fordi man har vurderet, at almindelige sikkerhedsstandarder for luftfart ikke bliver overholdt hos det eller de pågældende selskaber.


På den nye liste finder man 124 sortlistede flyselskaber. Det drejer sig om 114 selskaber, der er på listen på grund af manglende sikkerhedsoverblik fra landenes luftfartsmyndigheder, seks flyselskaber, hvor EU har vurderet, at der er sikkerhedsproblemer i selve selskabet samt fire flyselskaber, der må operere inden for EU under strenge restriktioner og kun med særlige flytyper.


Det nye på denne liste i forhold til den senest udsendte i slutningen af 2018 er, at alle flyselskaber fra Moldova med undtagelse af tre, ikke længere har tilladelse til at flyve ind og ud af EU. Til gengæld er to flyselskaber fra Angola fjernet fra listen, og kan nu operere i EU uden restriktioner.


Desuden meddeler EU, at de civile luftfartsmyndigheder i Hviderusland og Den Dominikanske Republik er sat under skærpet overvågning, da man mistænker en generel mangel på overblik over flysikkerheden.


- Man skal huske, at EU’s sorte liste kun gælder, hvis flyselskaberne på listen vil flyve i EU’s luftrum eller til eller fra EU-lufthavne. Uden for EU er der intet der hindrer selv meget usikre selskaber i at operere. Derfor kan både ferierejsende og forretningsrejsende nemt risikere, at komme om bord på et fly, der er blacklistet. Der gælder særligt for lande i Afrika, hvor det typisk er samtlige flyselskaber i mange af landene, der er på listen. Men det gælder også for lande i Centralasien og Mellemøsten, der ligesom landene i Afrika måske ikke er de største turistmagneter, men som både forretningsrejsende og NGO’er rejser til og fra året rundt. Og så er alle flyselskaber i Nepal stadig på listen, hvilket har stor betydning for de mange danskere, der hvert år rejser til landet, siger Lars Thykier, der er administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.


- Det er besværligt at undgå indenrigsflyvninger på steder som Nepal, men er man allerede booket ind på et sortlistet flyselskab, kan man i visse tilfælde være berettiget til at annullere eller booke rejsen om. Og under alle omstændigheder er rejsebureauer forpligtede til at oplyse deres kunder om den aktuelle liste over usikre flyselskaber, siger han videre.


Danmarks Rejsebureau Forening opfordrer rejsende til at tjekke listen eller spørge deres rejsebureau til råds.


Den opdaterede liste ligger på EU-kommissionens hjemmeside her:


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Aggressiv passager blev sat af i Aarhus Lufthavn
- Transportkoncern gennemfører køb af konkurrent
- Russisk passagerfly landede i en kornmar
- Transportministeren har ansat en særlig rådgiver
- Lufthavn på Amager udlodder 237,7 millioner kroner i aktieudbytte
- Passagertallene i Billund Lufthavn nåede nye højer i juli
- Britiske piloter hos Ryanair varsler strejke
- Storbritanniens farvel til EU øger behovet for flere told-medarbejdere
- Privatfly forulykkede ved landing i Aarhus Lufthavn
- Færre fløj via Aalborg i juli
- DSV kan købe Panalpina
- - Vi er meget tilfredse med resultatet i årets andet kvartal

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst