Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Esbjerg Havn fik et godt jubilæumsår

Onsdag 20. marts 2019 kl: 15:00
Share  


Af: Redaktionen

Esbjerg Havn fik et godt jubilæumsår

Et fortsat højt aktivitetsniveau i vindforretningen, mere ro/ro-gods og flere skibsanløb betyder, at Esbjerg Havn i 2018, hvor havnen kunne markere sit 100-års jubilæum, kunne levere endnu en årsrapport med et tilfredsstillende resultat. Samtidig ser udsigterne for havnens tre forretningsområder lovende ud - senest med beslutningen om at placere Danmarkshistoriens største havvindmøllepark ud for Den Jyske Vestkyst

Esbjerg Havn fik et godt jubilæumsår
Omsætningen for jubilæumsåret landede på 229,7 millioner kroner, hvilket er stort set uændret i forhold 2017, mens der var et mindre fald i indtjeningen til 71,2 millioner kroner Det skyldes særligt afskrivninger på de investeringer, som er foretaget i forbindelse med anlægningen af Østhavnen samt de nye multiterminaler. Refusion af leje samt jubilæumsaktiviteter har også spillet ind.


- Resultatet bekræfter, at Esbjerg Havn er en kernesund forretning. Det er et godt udgangspunkt for at sikre fortsat udvikling og fremgang på havnen, siger Esbjerg Havns bestyrelsesformand Flemming N. Enevoldsen.


Gode udsigter for havnens forretningsområder
RoRo-godsmængderne var i 2018 de højeste i fem år, og der blev udskibet 1.210 MW havvind, hvilket er det næsthøjeste niveau de seneste fem år. På begge områder forventer Esbjerg Havn vækst de kommende år.


- Opførelsen af Danmarkshistoriens største havvindpark ud for den jyske vestkyst og den store pipeline i resten af Europa og verden betyder, at udsigterne ser rigtigt fornuftige ud for vores vindforretning, siger Flemming N. Enevoldsen og fortsætter:


- Kigger vi på ro/ro- og skibstrafik, er tendensen, at mere og mere gods flyttes fra vejnettet til søvejen. Det er en naturlig konsekvens af trængselskrisen på de europæiske veje. Og i kraft af vores størrelse, placering og den direkte forbindelse til jernbane og motorvej, er Esbjerg Havn en oplagt del af løsningen. Også som alternativ til de hårdt belastede havne ved den Engelske Kanal.


Esbjerg Havn fremhæver at oliemarkedet stadigvæk er ustabilt og vanskeligt, men genopbygningen af Tyrafeltet er et lyspunkt for olie- og gasindustrien i Esbjerg.


- Det 21 milliarder kroner store projekt vil skabe tusindvis af arbejdspladser og mange opgaver for havnens virksomheder, og samtidig bliver dansk naturgasproduktion sikret de næste 25 år. Det er glædeligt, konstaterer Flemming N. Enevoldsen.


Investering i fremtiden
Siden år 2000 har Esbjerg Havn investeret godt 1,7 milliarder kroner i udvidelser og modernisering af havnen. Det høje investeringsniveau fortsatte i 2018. Her har Esbjerg Havn investeret yderligere 66,9 millioner kroner.


I slutningen af år forventes den igangværende VVM-undersøgelse af en mulig havneudvidelse på op til 1 millioner kvadratmeter at være afsluttet. Ifølge bestyrelsesformanden er timingen perfekt:


- Udviklingen inden for vind og ro/ro vil alt andet lige øge efterspørgslen på arealer. Og vi skal være klar til at rykke hurtigt, så vi også i fremtiden har plads nok til at imødekomme vores kunders behov, siger Flemming N. Enevoldsen.


Interesserede kan ses Årsberetning 2018 fra Esbjerg havn her:


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Renault Trucks T og T high kører ind i 2020 med øget komfort og mindre forbrug
- Vognmand i Gørding tipper 59 kubikmeter med ny fire-akslet
- Falck betaler bøde på 30 millioner kroner i konkurrencesag fra 2014-2015
- Vejdirektoratet har talt parkerede lastbiler
- Hverdagenes kampe om rastepladserne fortsætter
- Hver fjerde dødsulykke skyldes chancebetonet kørsel
- Politiske tiltag med effekt på kort sigt
- Vognmand i Thy har løftet brændstoføkonomien med nye biler
- Vejpakkeresultat kan sikre klarhed om reglerne i vejgodstransporten
- Vognmandsorganisation venter med at juble
- Der er opnået enighed om spilleregler for vejtransporterhvervet
- Elektriske Fuso-lastbiler er kørt ud på danske veje

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst