Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Bilejere med ubetalte motorregninger får klippet nummerpladerne

Torsdag 14. marts 2019 kl: 11:31
Share  


Af: Redaktionen

Skattestyrelsen er begyndt at tage fat i bilejere, som trods gentagne rykkere ikke har betalt deres motorafgifter. De pågældende har for nylig modtaget et varslingsbrev - og politiet er begyndt at inddrage de første nummerplader. Aktionerne fortsætter i den kommende tid

Politiet har klippet de første nummerplader hos bilejere, der ikke har betalt motorafgifter. De pågældende fik først et brev fra Skattestyrelsen med besked om deres manglende betaling. Da der efterfølgende ikke blev betalt, blev sagerne sendt til politiet, der har hjemmel til at inddrage nummerpladerne på de pågældende køretøjer.


- Beskeden er ikke til at misforstå. De bilejere, der har fået inddraget deres nummerplader, skylder typisk store beløb i ubetalte motorafgifter. De har ikke overset bare én, men mange rykkere. Derfor gør vi nu i samarbejde med politiet noget ved sagen, siger underdirektør i Skattestyrelsen, Peter Thorgaard.


Aktionen er er den første af flere. Senere i år er det forventningen, at ubetalte afgifter automatisk oversendes til politiet, som dermed løbende kan inddrage nummerpladerne hos de bilejere, der ikke betaler deres motorafgifter.


Skattestyrelsen peger på, at formålet ikke er, at politiet skal inddrage så mange nummerplader som muligt. Formålet er at sikre, at bilejerne betaler deres motorafgifter, så de undgår, at pladerne inddrages.


- Vi så helst, at politiet slet ikke behøvede inddrage nogen nummerplader, for det ville betyde, at skyldnerne betaler det, de skal. Men når ikke det sker, er vi nødt til at tage konsekvensen. Vi tror på, at det også vil have en stærk præventiv effekt, så flere bilejere betaler, når de får den første regning eller rykker, siger Peter Thorgaard.


Automatisk nummerpladeinddragelse er på vej
Skattestyrelsen skal anmode politiet om at inddrage et køretøjs nummerplader, hvis en række motorafgifter ikke bliver betalt. Siden 2012 har der været problemer med den automatiske inddragelse af nummerplader, fordi det med den nuværende systemunderstøttelse ikke har været muligt at dele oplysninger på tværs af it-systemer.


For at komme i gang med inddragelsen af nummerplader har Skattestyrelsen derfor sat gang i en manuel løsning. For nylig blev der udsendt et varslingsbrev til en gruppe skyldnere, som hver især er registreret for betydelige ubetalte motorafgifter. Borgerne er i brevet gjort opmærksomme på, at når nummerpladerne er inddraget, kan køretøjet ikke blive registreret med nummerplader igen, før alle afgifter er betalt.


Selv om sanktionsmuligheden for nummerpladeinddragelse ikke er benyttet siden 2012, er ubetalte motorafgifter efter et rykkerforløb løbende sendt til gældsinddrivelse.


Skattestyrelsens manuelle proces bliver løbende evalueret med henblik på at udvide antallet af køretøjer, der sendes til nummerpladeinddragelse frem mod implementeringen af en mere automatiseret løsning.


Om Skattestyrelsen 
  • Skattestyrelsen blev etableret 1. juli sidste år, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Skattestyrelsens opgave er at sikre, at borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter. Ved omtale, der vedrører perioden efter 1. juli sidste år, vil det være faktuelt forkert at omtale Skattestyrelsen som SKAT.Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skandinavisk flyselskab genoptager flyvningen på en række ruter
- Taxi’er får afskærmning
- Økonomisk ekspertgruppe kommer med forslag til udfasning af hjælpepakker
- Åbn grænserne eller forlæng den økonomisk hjælp
- Miljøzoner kræver partikelfiltre - køretøjsejere får direkte besked
- Smitterisikoen er stor på transportområdet
- Jobcentre og a-kasser genåbner og sætter gang i den aktive beskæftigelsesindsats
- Fynsk miljø-virksomhed får ny ejer
- Privat uddannelsesinstitution sender første hold faglærte lastbilchauffører ud på vejene
- Transportøkonomisk forening har fået ny formand
- Søfarende er omfattet af ny erhvervsrejsevejledning
- Polske mænd havde stjålne cykler med i lastbilen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst