Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Vejdirektoratet anlægger nye vestvendte ramper ved Vejen

Fredag 22. februar 2019 kl: 10:55
Share  


Af: Redaktionen

Etableringen af nye vestvendte ramper i tilslutningsanlæg 67 på Motorvej E20 ved Vejen i Sydjylland vil betyde, at trafikanterne får lettere adgang til motorvejen fra den østlige del af Vejen, hvor Vejen Kommune har planer for erhvervsudvikling. Ramperne vil også reducere den tunge trafik ad Præstevænget gennem Vejen by. De nye ramper vil blive indrettet til kørsel med modulvogntog

Vejdirektoratet peger på, at den tunge trafik i øjeblikket er et problem i lokalområdet. Den tunge trafik skal fra Esbjerg-motorvejen - E20 - og ind gennem Vejen by for at komme til erhvervsområdet i Vejen Ø. Her belaster trafikken Præstevænget, når lastbilerne skal til og fra Esbjerg. Det går ud over naboerne til Præstevænget, som må leve med støj og utryghed, når de skal krydse vejen.


- De problemer skal vi have gjort noget effektivt ved. Vi har været i dialog med en række større virksomheder i kommunen, som påpeger at vestvendte ramper vil gavne deres forretning. Vi ser også frem til at få flyttet den tunge trafik væk fra Vejen bymidte til gavn for trafiksikkerheden for borgerne omkring Præstevænget, siger Egon Fræhr, der er borgmester i Vejen Kommune.


I projektet skal der, foruden de nye vestvendte ramper i tilslutningsanlægget, bygges en ny rundkørsel på den nordlige side af Esbjergmotorvejen. Den eksisterende frakørselsrampe fra motorvejen skal flyttes, så den fører over i den nye rundkørsel. Desuden skal den private fællesvej nord for motorvejen flyttes, så der bliver plads til den nye tilkørselsrampe.


Det kommer til at medføre nogle trafikale ændringer undervejs i projektet, siger Vejdirektoratets projektleder Dorthe Hvid.


- Den eksisterende frakørselsrampe vil blive lukket i forventeligt 13 uger, mens entreprenøren udfører noget af arbejdet. I en periode indfører vi også signalregulering henover motorvejsbroen, fordi vi indsnævrer vejbanen til ét spor for bilister og ét spor for cyklister. Vi melder selvfølgelig ud i god tid inden, hvornår det bliver, siger Dorthe Hvid.


De nye til- og frakørselsramper skal efter planen åbne for trafik inden udgangen af i år.


Vejen Kommune og Vejdirektoratet deles omtrent ligeligt om anlægsudgifterne.


Gennem de seneste 10 år har Vejen Kommune været i dialog med Vejdirektoratet om muligheden for at etablere vestvendte ramper ved Vejen Ø. For 10 år siden søgte Vejen Kommune om tilskud til projektet, men fik nej. I 2017 kom projektet så med på Finansloven.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Frederikshavn og Oslo får atter en færgeforbindelse
- Elektriske varebiler må veje mere - og stadig køres på lille kørekort
- Kørekort B er ok til særlige varebiler
- Færgerederi sejler mere bæredygtigt
- Chauffør fik bøde for cabotagekørsel
- Lovforslag vil sikre lønniveauet for kombinerede transporter
- Polsk chauffør blev dømt og udvist 25 timer efter anholdelse
- International transportkoncern vil skære i CO2-udslippet
- 2019 havde flere eneulykker med dræbte
- Tip-kærren har truck-beslag
- Vognmand valgte V8’er med kroghejs
- Havn køre frem med fossilfrit brændstof

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst