Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Politiet tiltaler tidligere havnechef i Vejle for 16 forhold

Tirsdag 5. december 2017 kl: 12:05
Share  


Af: Redaktionen

Sydøstjyllands Politi har efter en længerevarende efterforskning rejst tiltale mod en tidligere havnechef i Vejle Havn for overstrædelse af Straffelovens paragraf 280, der handler om mandatsvig. Tiltalen omhandler 16 forhold til en samlet værdi af ca. 21.500 kroner. I sagen er der undersøgt en lang række andre forhold, hvor der imidlertid ikke er fundet grundlag for at rejse tiltale

Tiltalen vedrører i alle forhold overtrædelse af straffelovens paragraf 280 - om mandatsvig.

Sagen vil blive berammet til domsforhandling ved retten i Kolding under medvirken af domsmænd og med bevisførelse, idet den tiltalte nægter sig skyldig. Det betyder, at politiet ikke giver yderligere oplysninger i sagen.


I forbindelse med tiltalen mod den tidligere havnechef er sigtelsen samtidigt opgivet i forhold til to ansatte på havnen. De har været sigtet for underslæb - subsidiært mandatsvig og grov skattesvig. Begrundelsen for afgørelserne er, at der ikke er forventning om at de to ville blive fundet skyldige under en straffesag i retten.


Sydøstjyllands Politi modtog 9. oktober 2015 en anmeldelse fra Vejle Kommune om forhold på Vejle Havn. Sagen blev anmeldt af Vejle Kommune på baggrund af en revisionsrapport fra PriceWaterhouseCooper. Anmeldelsen vedrørte spørgsmålet om, hvorvidt en personkreds med tilknytning til Vejle Havn måtte have begået strafbare forhold i forbindelse med administrationen af havnens økonomi i forhold til afholdte udgifter til gaver, rejser og andet.


Sydøstjyllands Politi efterforskede sagen med henblik på at afdække, om et antal personer med tilknytning til ledelse og administration af Vejle Havn måtte have begået strafbare forhold.


Sigtelse mod to forhenværende bestyrelsesformænd og to forhenværende næstformænd i Vejle Havn blev opgivet i april i år, mens den nu afgjorte del af sagen blev efterforsket videre.


Der verserer en anmeldelse til Sydøstjyllands Politi om, at en hemmeligstemplet medarbejderrapport om eventuel misbrug af offentlige midler på Vejle Havn skulle være ”lækket” til DR.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- DI Transport kommenterer havenudvikling som en afvikling
- Den rammer plet
- Færgerederi på Øresund skifter navn
- Politikerne i Kolding vil ændre byens havn
- EU-Parlamentets transportudvalg siger ja til frihandelsaftale med Japan
- Danske Rederier kalder Brexit-aftale for godt nyt
- Shippingfirma var alene formidler over for et handelsfirma
- Nyt digitalt værktøj skal ruste virksomheder til Brexit
- Gratis erhvervsfragt med færge er i strid med loven
- Øget samhandel mellem Afrika og EU kræver gode vilkår for skibsfarten
- Maritime virksomheder rekrutterer via sociale medier
- Ny superfærge til Kattegat er sat i søen i Australien

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst